Notícies | TV

TV3 emetrà el documental «Kursaal. La força de la gent» el 18 de setembre

El film d'Èric Motjer narra la implicació ciutadana per recuperar el teatre manresà
10-09-2018 09:43
1 vot
Una imatge del documental «Kursaal. La força de la gent». CCMA

Una imatge del documental «Kursaal. La força de la gent». CCMA

El dimarts 18 de setembre, a partir de les 23.10, "Sense ficció" de TV3 emetrà "Kursaal. La força de la gent", que explica la història del renaixement d'aquest teatre manresà de llarga trajectòria i arrelament. El documental d'Èric Motjer narra la història excepcional de la implicació de la ciutadania i el moviment social per recuperar un teatre històric que estava en ruïna.

Abans del documental, TV3 oferirà en directe la gala "Catalunya aixeca el teló" des del Teatre Coliseum de Barcelona. L'acte, que marca el punt de partida de la temporada teatral i les arts escèniques, tindrà com a mestre de cerimònies el comediant Guillem Albà, acompanyat de la Banda Marabunta.

El dimarts 18 de setembre, a partir de les 23.10, TV3 emetrà "Kursaal. La força de la gent", a "Sense ficció". El documental, dividit en sis apartats, explica una història col·lectiva de forma personal. I en paral·lel va prenent força l'apoderament ciutadà, la força de la gent, el micromecenatge, la tenacitat, les relacions institucionals i la superació de moments difícils.

El 20 de febrer de 2007 es va reinaugurar el teatre Kursaal de Manresa, després d'un singular procés de recuperació, iniciat el 1995. L'Associació Cultural El Galliner, moguda per les ganes i la il·lusió de retornar el teatre a la ciutat, va impulsar l'organització de múltiples accions de mobilització ciutadana que van comptar amb el suport, la participació i la implicació d'entitats, artistes, públic... fins a aconseguir també la complicitat de tot el sector polític. Va ser amb l'esforç col·lectiu que va renéixer el Kursaal, fundat el 1927 a Manresa, i que s'havia tancat el 1988.

El teatre Kursaal ha esdevingut un equipament de referència en el món de les arts escèniques a Catalunya. És la història de la recuperació ciutadana del teatre manresà Kursaal, en el 10è aniversari de la reobertura del teatre, a partir de l'encàrrec realitzat des del propi teatre.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (01:44 h)

Després

Cerca els teus programes preferits: