La regidoria de Cultura de Solsona avaluarà anualment la seva activitat escènica i musical

La mesura permetrà poder conèixer el perfil dels assistents i afavorirà que la ciutat aculli més espectacles subvencionats pel Departament

Sala de butaques del teatre comarcal de Solsona

Sala de butaques del teatre comarcal de Solsona / Ajuntament de Solsona

Redacció

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Solsona emprendrà avaluacions anuals de l'activitat escènica i musical de la ciutat per tal de conèixer amb més precisió el volum d’assistents que registra i el tipus de públic al qual s’adreça. D'aquesta forma, el consistori s'afegeix als controls del Projecte d’indicadors culturals de l’entorn municipal (PICEM) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Formant part de la plataforma del PICEM, es facilitarà que més espectacles subvencionats pel Departament puguin arribar a la ciutat.

Quan se cedeixin aquests dos equipaments municipals a entitats locals i de fora del municipi que habitualment en fan ús per a arts escèniques i concerts, com l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS), Lacetània, L’Altreatre, l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona, MTM i Òmnium Solsonès, entre d’altres, se’ls demanarà que omplin el formulari després de cada acte.

Polítiques culturals més ajustades

Caldrà especificar l’espai on s’ha dut a terme l’espectacle, l’intèrpret o companyia, la disciplina artística, la llengua, el preu de l’entrada si l’activitat és de pagament, el cost, si se n’ha fet publicitat i si s’adreça al públic familiar. D’aquesta manera, “disposarem de dades reals a final d’any sobre l’activitat escènica de la ciutat, que ens ajudaran a perfilar polítiques culturals més ajustades”, segons ha apuntat el regidor de Cultura, Albert Colell.    

Les dades recollides seran introduïdes a la plataforma del PICEM, una acció que també permetrà a Solsona accedir més fàcilment al catàleg d’espectacles subvencionats del Programa.cat que poden contractar els municipis.