Aquí fan les millors pizzes, segons els lectors de Regió7

Et descobrim les cinc pizzeries que més agraden (i unes quantes més, per si et quedes amb gana)

Si busques la millor hamburgueseria de Manresa, la pots trobar en aquest altre article

La pizza piamontesa de Da Leo, a Manresa

La pizza piamontesa de Da Leo, a Manresa / INSTAGRAM/Pizzeria Da Leo

Redacció

Ai la pizza; aquella massa fina, salsa de tomàquet i tot el que se't pugui acudir a sobre; aquell plat típic italià, però que ens hem fet tan nostre. No en va se la va declarar Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco el 2017. La pizza és un dels menjars ràpids més internacionals -juntament amb l'hamburguesa-, que va néixer a Nàpols al segle XVII i des d'allà es va anar estenent per tot Itàlia i després per tot el món. Ara, no cal anar gaire lluny per degustar-ne una de bona i, segons els lectors de Regió7, aquests són els millors llocs on trobar-les a Manresa i a la Catalunya central. Els locals han sortit d'una pregunta oberta llançada al canal de Facebook del diari i se n'han esmentat molts, com La Família (Solsona), Al Punt (Artés), Di Mamma (Casserres) o La Notta (Berga), però només cinc passen a formar part del nostre top definitiu.

5. Pizza Klam

Obrim el Top 5 amb les pizzes casolanes de Pizza Klam, que té locals a Manresa, Sant Fruitós, Sant Vicenç, Igualada, Piera i Puigcerdà i serveix a molts municipis del Bages, l'Anoia i la Cerdanya. Les seves, es diferencien de la resta de pizzes per la massa, que conté aigua de mar per aportar-li diferents matisos i sabors gràcies a la sal. Entre la carta, amb més de 20 pizzes, destaquen la de formatge de cabra, mel i nous i la ibèrica.

4. Raviolo (Manresa)

Un dels clàssics de Manresa, el restaurant Raviolo (Lepant, 13) combina la cuina italiana, la catalana i la de mercat. D'entre tota l'oferta, a nosaltres ens ha fet somiar la menorquina, amb formatge de Maó, sobrassada de Can Rovira i codony. A tu no? Mira la foto. I ja posats, no diguis 'no' a uns raviolis de verduretes i llagostins amb crema de marisc?

3. Bar la Sardana (Manresa)

Al carrer de la Sardana, 20, de Manresa, aquest local té gairebé 30 anys d'història. A parer dels lectors fan unes pizzes que cal tenir en compte a l'hora de triar on anar. Massa artesanal i combinacions que fan salivar. Què tal una pizza de carpaccio de vedella amb parmesà i rúcula? Amb terrassa i parquing.

2. Pizza del Pont (Pont de Vilomara)

A cinc minuts de Manresa, al carrer Jesús, 35, del Pont de Vilomara, Pizza del Pont serveix pizza artesana i també pasta, entrepans, amanides i postres casolanes. Imprescindibles, la pizza de pop, però també la de bacallà (amb carpaccio de patata sobre crema d'all i oli); la de ruca i grana padano i pernil; la de formatge de cabra, poma i bacon; la de sobrassada, brie i mel; i la reclette, amb base cremosa, patata rostida, bacó, formatge reclette i anells de ceba.

1. Pizzeria Da Leo (Manresa)

I al capdamunt de les preferències dels lectora de Regió7 hi ha el ristorante-pizzeria Da Leo, al carrer de Sant Antoni Maria Claret, 22, de Manresa. Oferiex de les clàssiques carbonata, bologna (amb salsa casolana) i barbaco, a les especialitzats de la casa, com la genovesa (amb cherries i salsa peto), la tartuffo (amb trufa negra, xampinyons, ou i parmesà) o la parmigiana (amb alberginia i parmesà). Però ens quedem amb la piamontesa i el seu pollastre marinat, pebrot italià i ceba vermella. I si et quedes amb gana, una nova incorporació a la carta: Canoli Siciliani, farcit de ricotta, trocets de xocolata negra, festucs y taronja confitada. Una autèntica delicia.