Pili Garcia. Sommelier del restaurant Las Vegas On s’acaba el dia i neixen els somnis. Oest és el nou vi del celler El Molí . El Collbaix va ser el primer vi que vaig recomanar en aquesta secció, però d’això ja fa més de 12 anys, i el celler té la voluntat de modernitzar els vins a gustos més actuals. Aquest vi és fruit d’una vinya de nova ampliació, situada a Aguilar de Segarra, una zona a l’oest del Bages que dona nom al vi. És una vinya d’uns quinze anys de raïm merlot que madura òptimament. El vi Oest és un cupatge del 80% d’aquest merlot amb syrah i mandó. És un vi jove, modern i accessible que té de tot. El celler El Molí és situat en una zona privilegiada per al cultiu del raïm, als peus del Collbaix, els seus sòls d’argiles tenen una gran capacitat de retenció d’aigua. També l’elevada mineralitat de les seves terres i el que molt pocs cellers tenen, està envoltat de boscos, pins, roures i alzines, que transmeten als vins aromes d’espígol i romaní. Els vins hereten la personalitat de la terra, el microclima d’altitud, la influència del Collbaix i l’estima i el bon saber de Josep M. Claret, que es qui cuida amorosament les vinyes. És un vi solidari, i juntament amb la fundació Ampans han dissenyat l’etiqueta i el lema. El vi vesteix d’un granat fosc. Destaquen aromes seductores de fruita vermella i negra, flors, espígol i romaní, regalèssia i cacau. Sorprèn la seva entrada en boca suau i melosa, on les aromes es transformen en gustos afruitats , molt equilibrats d’acidesa i taní rodó.
El més... d'Oci
- Entrades gratuïtes per veure el Circ Històric Raluy
- El líquid de les conserves no és dolent: així és com el pots aprofitar
- Aquest és el sou que cobra Jesús Cintora per cada entrega de ''Las cosas claras'
- Quan i on veure «Eso que tú me das», l'última entrevista de Jordi Évole a Pau Donés
- Colau agraeix a 'Masterchef' promoure l'alimentació sostenible
- Bad Bunny i Rosalía revolucionen el programa estatunidenc «Saturday Night Live» cantant en espanyol
Llibre de receptes
Cerca les teves receptes escrivint aquí el nom del plat o algun dels seus ingredients...