INGREDIENTS

- Mig quilo de ventre de porc (aproximadament).

- Mig quilo de mongetes bullides (millor del ganxet).

- 1 ceba grossa.

- 1/2 copa de vi ranci.

- 1 cullerada de farina.

- Picada: 2 alls, julivert, 25 grams d’ametlles torrades, mitja copa de vi ranci.

- Oli, sal, pebre i aigua.

ELABORACIÓ

- Netegeu bé el ventre de porc i feu-li arrencar el bull, o bé compreu-lo bullit.

- Talleu-lo a trossos regulars i salteu-lo en un paella amb un fons d’oli. Reserveu-lo.

- En el mateix oli sofregiu-hi la ceba ratllada. Un cop rossa, mulleu amb el vi ranci i reduïu. Empolseu amb la farina, remenant-ho a fi que quedi cuita, fent un ros.

- Mulleu amb aigua i tireu-hi el ventre,

a fi que es vagi coent durant una mitja hora.

- Tireu-hi les mongetes i acabeu-ho de deixar coure uns 15 minuts, a foc ben baix.

- Abans d’uns deu minuts de treure-ho del foc, hi afegiu la picada, deixatada amb vi ranci.

- Poseu-ho a punt de sal i pebre.

NOTES

- La picada es pot variar: pinyons, melindros, galetes maria, pa fregit, canyella, etc.

- Podeu substituir les mongetes per cigrons.