Pels amants de les galetes presentarem una selecció de receptes casolanes que faran les delícies dels paladars més exquisits. Des de les conegudes 'cookies' fins a galetes de cervesa... aprèn com preparar-les en senzills passos.

'Cookies' de xocolata

Ingredients:

  • 250 g de mantega
  • 120 g de sucre
  • 40 g de rovells d'ou
  • 250 g de farina
  • 12 g de llevat en pols
  • 200 g de xocolata negra picada
  • 100 g d'avellana torrada picada

Elaboració: En un bol ajuntem la farina amb el llevat i els barregem bé. Agafem la mantega, després d'haver-la deixat diverses hores a temperatura ambient, la tallem en daus i li afegim el sucre. Ho barregem bé amb les mans. Li afegim els dos rovells d'ou i ho barregem bé.

A aquesta mescla li afegim a poc a poc la farina barrejada amb llevat que hem preparat al principi.

Quan la mescla és uniforme li afegim les llavors de xocolata. Perquè les galetes no quedin massa dolçes s'ha de reduir la proporció de sucre depenent de la quantitat de xocolata que afegim. Després fem el mateix amb els trossets d'avellana torrada.

Finalment agafem la massa i la posem sobre paper-film transparent i ho enrotllem com si fos un xurro. Ho deixem reposar durant dues hores en el frigorífic. Tallem la massa en cercles no gaire amples fent petites galetes, les col·loquem sobre una safata de forn coberta amb paper i les enfornem a 180 graus durant 15 minuts.

Galetes de xocolata farcides de menta

Ingredients:

  • Galetes maria
  • fulles de menta
  • unces de xocolata (tantes com galetes es vulguin elaborar)

Elaboració: Col·loquem damunt de cada galeta una fulla de menta i dues unces de xocolata. Les introduïm 2-3 minuts en el microones a temperatura suau perquè es fongui la xocolata i no es cremi la galeta.

Una vegada fosa la xocolata, traiem les galetes i l'estenem bé. Per últim, les introduïm a la nevera perquè la xocolata s'endureixi.

Galetes de cervesa

Ingredients:

  • 400 g de farina
  • 1 rovell d'ou
  • 8 cullerades de cervesa
  • 100 g de sucre
  • mantega
  • sal

Elaboració: En un recipient es baten 200 grams de mantega i el rovell d'ou fins que s'estovi; després s'agrega un pessic de sal i la cervesa, i es barreja bé. Sense deixar de remoure, s'afegeix el sucre i, quan el preparat estigui uniforme, s'incorpora la farina.

Aquesta mescla es treballa només el necesari fins que s'aconsegueix una massa tova, que es col·loca en la màniga pastissera amb filtre. Llavors, sobre la safata del forn es posen tires de pasta d'uns sis centímetres de llarg, s'hi tira sucre en pols per sobre i es couen al forn a temperatura forta. També poden fer-se de formes variades mitjançant motlles especials.

Quan estiguin daurades, es treuen del forn i es passen a una safata. Se serveixen fredes.