La confitura de poma es fa coent la poma amb la meitat del seu pes de sucre durant una mitja hora o una mica més; es pot aromatitzar amb canyella en canó i una pela de llimona. Es poden fer servir pomes Golden de Girona.
INGREDIENTS
- 4 ous.
- Un iogurt.
- 15 grams de llevat.
- 200 grams de farina.
- 100 grams de sucre.
- Una pela de llimona ratllada.
- Oli d’oliva.
- Mantega.
- Un got de vi de porto.
- Confitura de poma feta a casa.
ELABORACIÓ
- En un bol bateu-hi els ous amb el sucre, el iogurt, les ratlladures de pela de llimona, l’oli i el llevat. Quan tot estigui ben batut, hi afegiu la farina i ho remeneu fins a obtenir una massa llisa i unida.
- Unteu un motlle d’alumini amb mantega i farina i hi tireu la massa (que així no s’agafarà) i ho poseu al forn a 180º durant uns 20 minuts. Quan sigui llesta la traieu del forn, la desemmotlleu, la banyeu amb el vi de porto i amb un pinzell la pinteu amb almívar.
- La confitura de poma la podeu fer servir com a base o posar-la al costat.
NOTES
- Podeu tallar el pa de pessic, per tal d’elaborar els borratxos, fent formes quadrades o rectangulars.
- La confitura o melmelada de poma casolana és millor que les compotes o purés industrials.