Si ets amant de les pizzes i t'agrada cuinar tot el que menges, et donem uns trucs perquè aconsegueixis una massa de pizza deliciosa i cruixent, amb aquesta senzilla recepta. En primer lloc, cal tenir en compte que per elaborar massa de pizza és recomanable utilitzar una farina especial que pots trobar a la fleca i es diu 'farina de força'. Gràcies a la seva composició s'aconsegueix una massa més esponjosa. Òbviament, la massa també pot realitzar-se amb farina normal; els resultats són fantàstics sobretot si substitueixes part de la farina per 20 g de semolina, ja que la massa quedarà més cruixent.

Com fer la massa de pizza

Per regla general 1 tassa i mitja de farina ens servirà per fer una pizza de massa fina d'uns 40 cm de diàmetre. Si es vol una base més gruixuda, aleshores caldrà utilitzar dues tasses de farina (per la mateixa mida de 40 cm). Si vols receptes fàcils recorda que sempre pots consultar la nostra secció de gastronomia.

Ingredients: 300 g de farina, 1 got d'aigua o llet, 30 g de llevat en pols, 1/2 culleradeta de sal.

Elaboració: Es posen uns 125 grams de farina en una font, fent un forat al centre, on es tira el llevat. A continuació, s'afegeix una mica d'aigua o de llet -tèbia- per obtenir una massa elàstica.

Aquesta massa s'empolvora amb una mica de farina, es tapa amb un drap i es deixa fermentar en un lloc temperat, durant uns 15 o 20 minuts.

La primera fermentació finalitza quan la massa present esquerdes. Llavors, amb una cullera gran de fusta es torna a pastar amb altres 125 grams de farina, la resta d'aigua o llet i la sal. Se segueix treballant fins que es desprengui de les parets de la font, i llavors es torna a escampar per sobre una mica més de farina i es cobreix amb un drap de nou.

La massa es deixa fermentar fins que hagi doblat el seu volum.