Notícies | Gastronomía

Quins aliments puc comprar i congelar abans de Nadal per estalviar diners?

Anticipa't a les pujades de preu dels productes estrella i compra gènere de qualitat
29-11-2019 11:29
0 vots
Fes un cop d'ull als aliments que pots congelar. SHUTTERSTOCK

Fes un cop d'ull als aliments que pots congelar. SHUTTERSTOCK

Els supermercats i grans centres comercials ja fan olor de Nadal. Són moltes les prestatgeries i aparadors que ja llueixen adorns i productes nadalencs. Tot i que encara ens sembli aviat per fer les compres de cara al Nadal, hi ha una sèrie de detalls a tenir en compte.

En el cas de la preparació dels menús nadalencs és habitual que els preus dels productes estrella d'aquestes dates pugin en els dies clau. A mesura que s'acosta el Nadal és molt normal que el preu del marisc o del peix es dispari.

Per això, apunta't el llistat que presentem a continuació i compra ja els aliments necessaris per a realitzar el menú nadalenc.

Sopes i brous

Les sopes solen ser una opció molt habitual a les cases per ajudar-nos a entrar en calor durant les festes. Encara que per preparar-les es poden utilitzar ingredients de tota mena i no especialment cars, sí que és cert que deixant-les fetes dies abans t'estalviaràs haver de picar i cuinar-ho tot.

El marisc

Les gambetes, les cabres, les nècores o, fins i tot, el llamàntol són les estrelles de moltes cases per Nadal. Per això, l'opció de comprar-los amb antelació i congelar-los és una de les més encertades. Això sí, per congelar adequadament el marisc es recomanen els següents trucs: cal coure'l bé, deixar-lo refredar i guardar-lo al congelador en un film transparent o al buit perquè es conservi bé fins la Nit de Nadal.

Però si a casa teva sou més de cloïsses o percebes, hauràs de resignar-te i acceptar el preu del dia que els vagis a consumir, ja que aquest tipus de marisc pateix amb el procés de congelació.

El peix

Al igual que el marisc, el peix també es pot congelar i evitar així haver de comprar-lo en els dies clau de Nadal quan el seu preu està pels núvols. De fet, és molt recomanable fer-ho ja que d'aquesta manera s'acaba amb l'anisakis, un paràsit que solen contenir aquests aliments i que sobreviu a les altes temperatures. Procura comprar el peix el més fresc possible i abans de ficar-lo al congelador s'ha de tallar i netejar-lo bé.

La carn

Qualsevol tipus de carn pot congelar i aguantar les baixes temperatures més temps que qualsevol altre producte. El que sí que no és aconsellable congelar són els embotits.

Per guardar bé els filets, col·loca'ls en safates per mantenir-los llisos. Si per contra compres peces de carn grans que no entren al congelador, hauràs de partir-les a trossos d'una ració. La presentació no serà la mateixa, però t'estalviaràs els diners que suposa comprar la carn dies abans d'aquestes festes.

Fruita i verdura

En l'època d'excessos nadalencs no està de més tenir a mà una mica de fruita i verdura a la qual recórrer de tant en tant. Les fruites que hagis de congelar han d'estar fresques i en bon estat. Les més recomanables són els fruits vermells, però també els préssecs, el meló o la llimona, ja que no s'oxiden.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook