Notícies | Gastronomía

Cinc receptes amb ceps per assaborir aquesta tardor

Plats deliciosos i amb un sabor únic, gràcies a l'ingredient estrella d'aquesta època de l'any
08-10-2019 08:40
1 vot
No et perdis aquestes recomanacions. SHUTTERSTOCK

No et perdis aquestes recomanacions. SHUTTERSTOCK

Els ceps són considerats per molts com un tresor. La tardor és la seva època per excel·lència, de manera que és la temporada ideal per degustar-los. El seu sabor i textura fan que es puguin incloure en diferents plats. Apunta't les següents receptes i gaudeix assaborint els ceps.

Croquetes de ceps


Ingredients

- 150 grams de ceps
- Mitja ceba
- Una dent d'all
- Nou moscada
- Pebre negre
- Quatre cullerades de farina
- Mig litre de llet
- Un ou
- Pa ratllat
- Oli d'oliva i sal

Preparació

En primer lloc prepararem un sofregit amb la ceba i l'all picat. Quan estiguin ofegats, afegirem els bolets i ho saltejarem tot junt. Inclourem el pebre negre i la nou moscada, juntament amb una mica de sal.

Seguidament afegirem la farina i la llet i ho barrejarem tot en una massa. En aconseguir una massa uniforme, ho deixarem reposar tot en un plat.

Passades unes hores ja podrem preparar les nostres croquetes, passant-les per l'ou i el pa ratllat i, finalment, fregint.


Crema de ceps


Ingredients

- 250 grams de ceps
- Una ceba
- Mig litre de brou de pollastre
- 100 ml de nata líquida
- Oli d'oliva
- Encenalls de pernil serrà

Preparació

Sofregeix en una paella els ceps i la ceba. Afegeix el brou de pollastre i després la nata i deixa-ho tot a foc lent durant 10 minuts. Finalment, passa-ho tot per la batedora i aconseguiràs la consistència de crema desitjada.

L'últim toc l'aconseguiràs adornant el teu plat amb uns encenalls de pernil serrà.


Risotto de ceps


Ingredients

- Dues cebes
- 5 grans d'all
- 500 grams de ceps
- Mantega
- 500 grams d'arròs bomba
- 500 ml de vi blanc
- Formatge parmesà
- Oli d'oliva, sal i julivert

Preparació

Posem en una paella amb foc lent la mantega amb la ceba picada molt fina, juntament amb les dents d'all.

A continuació, afegim una mica d'oli per incorporar els ceps. Ho remenarem tot durant uns 15 minuts. Passat aquest temps tirarem l'arròs i el regarem amb el brou de pollastre i el vi blanc. Ho deixarem tot al foc durant 10 minuts.

Finalment, hi afegim el julivert i el parmesà.


Canelons de ceps


Ingredients

- Plaques de lasanya
- 500 grams de ceps
- 2 cebes
- 250 ml de nata per cuinar
- 1 litre de beixamel
- Oli, sal i pebre negre

Preparació

En primer lloc, courem les plaques de lasanya durant 10 minuts. Posteriorment, les retirarem i les deixarem assecar.

En paral·lel, saltejem en una paella els ceps amb les cebes. Després afegirem la nata i ho barrejarem tot durant 5 minuts. A continuació, incorporarem una mica de beixamel.

En aquest punt, podrem començar a muntar la nostra lasanya.


Ceps amb gules


Ingredients

- Un grapat de ceps
- Una terrina de gules
- Oli d'oliva

Preparació

La preparació d'aquest plat és d'allò més senzilla. Simplement hauràs de saltejar les gules amb els ceps en una paella amb una goteta d'oli durant uns minuts i ja tindràs a punt aquesta delícia.


Compartir en Twitter
Compartir en Facebook