Notícies | Gastronomía

RECEPTA | Peus de porc amb gambes

30-09-2019 08:35
2 vots
Una autèntica creació «daliniana»

Una autèntica creació «daliniana»

Un plat tan insòlit com popular al nostre litoral; adjunta allò gelatinós, que tant agrada als pescadors (tripes de bacallà, morro de vedella...), amb els crustacis: una autèntica creació «daliniana» que pertany a la cuina dels pescadors.

INGREDIENTS
- 4 peus de porc.
- 12 gambes grosses.
- Una ceba.
- 3 tomàquets.
- Alls.
- Farina.
- Sal.
- Pebre.
- Una copa de vi ranci.
- Una fulla de llorer.
- Picada: 2 carquinyolis, 40 grams de pinyons, ametlles i avellanes, una presa de xocolata amarga, sal, pebre, oli.

ELABORACIÓ
- Es fan bullir els peus una hora i mitja o dues hores amb aigua, llorer, i, opcionalment, una ceba picada amb claus. Escorreu-los i talleu-los per la meitat, de llarg. Fregiu les gambes a la cassola, retireu-les i amb el mateix oli hi feu el sofregit, deixant-lo confitar bé. Hi tireu els peus i les gambes, així com la picada, ho deixeu coure uns 10 minuts. Serviu-ho ben calent.

NOTES
- Podeu variar els ingredients de la picada: brandi, moscatell, vi blanc, safrà, pebre, ous de marisc (llagosta, galeres, etc.), julivert, pebre, etc.
- En la cuina casolana dels pescadors, com a la resta del país, els peus de porc són molt populars; apareixen en altres plats de mar i muntanya, i així es combinen amb calamars, sípia, pop, llagostins, escamarlans, conill, naps, cargols...
- El mateix plat es fa amb galtes de porc.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook