Les broquetes de carns, hortalisses, peixos i mariscos són una de les grans aportacions de les cuines mediterrànies, especialment a la seva part oriental i al Magrib. Xibquebabs (Turquia), souvlaquis (Grècia, d'on ve aquesta recepta, de recreació moderna), i altres enfilalls constitueixen sempre un plat agradable i lleuger.

INGREDIENTS

-1 quilo de gambes grosses.

-Bacó.

-2 pebrots verds.

-Un pols de sal.

-Sal.

-Pebre.

-Oli.

-Llimona.

ELABORACIÓ

- Peleu, amb cura, les gambes i, si teniu traça, traieu-ne el budell negre. Emboliqueu cada gamba amb una tira molt fina de bacó. Netegeu els pebrots i talleu-los a quadrats. Enfileu les gambes alternant-les amb talls de pebrot, saleu, empebreu i ruixeu amb oli i feu coure les broquetes (al grill, a la planxa o, encara millor, a la brasa).

NOTES

-Podeu servir aquestes broquetes amb una salsa feta amb oli, sal i suc de llimona, o qualsevol altra salsa al gust.

-Podeu prescindir del bacó, però en aquest cas cal deixar les gambes sense pelar. Hi podeu enastar altres ingredients, com daus de ceba, tomàquet, xampinyons, etc. Podeu emprar també llagostins.