Notícies | Gastronomía

RECEPTA | Broqueta de gambes

Un plat agradable i lleuger
03-09-2019 12:44
0 vots
Les broquetes de carns, hortalisses, peixos i mariscos són una de les grans aportacions de les cuines mediterrànies

Les broquetes de carns, hortalisses, peixos i mariscos són una de les grans aportacions de les cuines mediterrànies

Les broquetes de carns, hortalisses, peixos i mariscos són una de les grans aportacions de les cuines mediterrànies, especialment a la seva part oriental i al Magrib. Xibquebabs (Turquia), souvlaquis (Grècia, d'on ve aquesta recepta, de recreació moderna), i altres enfilalls constitueixen sempre un plat agradable i lleuger.

INGREDIENTS
-1 quilo de gambes grosses.
-Bacó.
-2 pebrots verds.
-Un pols de sal.
-Sal.
-Pebre.
-Oli.
-Llimona.

ELABORACIÓ
- Peleu, amb cura, les gambes i, si teniu traça, traieu-ne el budell negre. Emboliqueu cada gamba amb una tira molt fina de bacó. Netegeu els pebrots i talleu-los a quadrats. Enfileu les gambes alternant-les amb talls de pebrot, saleu, empebreu i ruixeu amb oli i feu coure les broquetes (al grill, a la planxa o, encara millor, a la brasa).

NOTES
-Podeu servir aquestes broquetes amb una salsa feta amb oli, sal i suc de llimona, o qualsevol altra salsa al gust.
-Podeu prescindir del bacó, però en aquest cas cal deixar les gambes sense pelar. Hi podeu enastar altres ingredients, com daus de ceba, tomàquet, xampinyons, etc. Podeu emprar també llagostins.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook