Comença el compte enrere per l'inici de l'estiu i arriba el moment de cuidar la dieta més que mai per lluir radiant a les platges i les piscines. A continuació, et presentem tres amanides d'estiu perfectes per aquests propers mesos sense descuidar la línia i sortint de la clàssica amanida mixta:Amanida de formatge feta i meló
Amanida de formatge feta i meló
Ingredients
1 meló petit madur
150 g de formatge feta (grec)
12 olives negres
150 g d'enciam
4 rodanxes de remolatxa
Oli d'oliva
Vinagre
Sal
Amanida de formatge feta i meló, pas a pas
-S'obre el meló per la meitat i es buida amb ajuda d'un buidador de patates. Les boletes es van col·locant en un bol i es fiquen a la nevera.
-Es renta l'enciam i es talla en juliana. El formatge feta es talla en barretes d'uns tres centímetres de llarg.
-Es treu el bol amb les boletes de meló de la nevera i s'afegeix el formatge Feta, les olives i les rodanxes de remolatxa. Finalment, es posa l'enciam tallat en juliana i s'amaneix amb sal, pebre, oli i vinagre.
-És convenient que es deixi refredar durant uns minuts a la nevera abans de servir.
Amanida d'ou i préssec
Amanida d'ou i préssec
Ingredients
3 ous
2 préssecs
1 pebrot rostit
1 llauna d'anxoves
Pollastre o colomí
100 g de pernil
Olives
Oli
Vinagre
Sal
Amanida d'ou i préssec, pas a pas
-Rosteix el pebrot, treu-li la pell i talla'l.
-Cou els ous i xafa'ls en trossets molt menuts.
-El préssec, pelat, es posa en remull en aigua i sal durant unes hores.
-El pollastre, després de rostit i fred, es talla en trossos petits.
-Tot això es barreja amb les anxoves i les olives.
-Per sobre s'escampa pernil trossejat.
-S'amaneix amb oli i vinagre i se serveix molt freda.
Amanida de carbassó, gall dindi i taronja
Amanida de carbassó, gall dindi i taronja
Ingredients per a 4 persones:
500 g de patates
250 g de carbassó
4 cullerades d'oli
Ratlladura d'1 taronja
1 cullerada de vinagre
1/2 gotet de suc de taronja
1 cullerada de julivert picat
1 cullerada de ceba tendra
50 g de gall dindi
Sal
Amanida de carbassó, gall dindi i taronja, pas a pas
-Pela les patates i cou-les en aigua bullint amb sal fins que estiguin tendres.
-Treu-les i deixa-les refredar.
-Quan estiguin fredes, talla-les en quadradets i posa-les en un bol o en una font.
-Pela el carbassó, talla'l en rodanxes i cou-lo durant tres minuts en aigua bullint amb sal.
-Treu-lo, escorre i deixa'l temperar.
-Després, barreja-ho tot amb les patates.
-En un bol petit es prepara la vinagreta amb l'oli, la ratlladura de taronja, el suc de taronja, el vinagre, el julivert i la ceba tendra en juliana finíssima.
-Posa-ho sobre l'amanida i remou amb compte.
-En el moment de servir, s'adorna l'amanida amb tires petites de gall d'indi. Aquesta amanida es serveix freda.