Notícies | Gastronomía

Cinc amanides de primavera per al teu dia a dia

Incorpora ingredients d'allò més variats i prepara deliciosos plats als teus menús
08-05-2019 09:49
0 vots
Amanides de primavera. SHUTTERSTOCK

Amanides de primavera. SHUTTERSTOCK

Les amanides són un dels plats més recorreguts en la dieta mediterrània. Els ingredients que es poden incloure en una amanida són infinits. Amb l'arribada del bon temps les possibilitats s'incrementen i les amanides inunden les taules i menús.

A continuació, et presentem 5 amanides molt fàcils de preparar i amb les que faràs les delícies dels teus comensals.

Amanida de bacallà i taronja

-3 taronges
-200 g de bacallà fumat
-2 cebes
-1 ou
-1 cullerada de mel
-1 cullerada de mostassa
-Oli d'oliva

Preparació

En primer lloc, tens que pelar i tallar les taronges i les cebes. En paral·lel, posa un ou a coure. Finalment, col·loca els tres ingredients en una font amb el bacallà. Banya-ho tot amb una vinagreta feta amb la mostassa i la mel.


Amanida Caprese

-1 bola de mozzarella fresca
-Diverses fulles d'alfàbrega
-Diverses fulles d'enciam
-1 tomàquet
-Oli a d'oliva

Preparació

Talla el formatge i el tomàquet a rodanxes de no més de 3 centímetres. En una font col·loca de forma vistosa totes les rodanxes, posant-ne una de tomàquet i després una altra de formatge. Afegeix les fulles d'enciam, rentades prèviament, al voltant. L'últim pas és ruixar-ho amb oli d'oliva i posar-hi una mica de sal.


Amanida de cigrons


- Un pot de cigrons cuits
- Un ou
- Un pebrot vermell
- Un pebrot verd
- Una pastanaga
- Una ceba
- Oli d'oliva i sal

Preparació

El primer que has de fer és posar l'ou a coure. Passats 10 minuts, retira l'ou de l'aigua. Fes els cigrons en un bol i talla el pebrot vermell i el verd a dauets i fes el mateix amb la ceba. Ratlla la pastanaga i incorpora-ho tot amb els cigrons. S'amaneix amb oli i sal i ja tindràs la teva amanida.


Amanida de mongetes blanques


- Un pot de mongetes blanques cuites
- 2 tomàquets
- 1 ceba
- Canonges
- Oli d'oliva i sal

Preparació

Fes les mongetes en una font i afegeix-hi els tomàquets i la ceba, tallats a rodanxes fines. Incorpora les fulles de canonges i amaneix-ho tot amb oli d'oliva i sal.


Amanida grega


- Una caixa de tomàquets cherry
- Un cogombre
- 150 g d'olives negres i verdes
- 150 g de formatge feta
- Oli d'oliva.

Per a la salsa de iogurt:

-1 iogurt natural cremós
-1 llimona
-1 cullerada d'oli d'oliva Verge Extra
-Sal
-Pebre.

Preparació

El primer és pelar el cogombre i trossejar-lo. Després es tallen els tomàquets per la meitat. Per la seva banda, les olives i el formatge els tallarem a daus. A continuació, es barreja tot i s'amaneix amb oli. Per a la salsa hauràs escórrer el iogurt, barrejar-ho amb una cullerada de suc de llimona i d'oli. Finalment s'hi posa sal i pebre. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook