Els rovellons són uns dels bolets més recol·lectats a Espanya. El seu sabor i la seva textura fan que siguin d'allò més preuats. Són variades les receptes amb les que es poden preparar els rovellons i totes elles amb resultats d'allò més saborosos.
A continuació, presentem tres receptes molt senzilles per preparar amb rovellons.
Ous estrellats amb rovellons
Ingredients
- 1 quilo de patates
- 6 ous
- Rovellons
- Ceba
- Oli d'oliva i sal
Elaboració
Tallem les patates en rodanxes i posem una paella a escalfar amb l'oli. Fregim les patates, sense que arribin a estar cruixents. Quan estiguin, les retirem de l'oli.
En aquesta mateixa paella tirem la ceba i la saltegem amb els rovellons. Quan aquests estiguin tendres tornem a tirar les patates a la paella i afegim els ous a tota la barreja. Fes-te amb una cullera de fusta per trencar els ous amb la resta dels ingredients i donar-li el seu toc final per aconseguir una presentació de llibre.
Rovellons amb all i pernil
Ingredients
- Mig quilo de rovellons
- Tacs de pernil
- All, sal i oli d'oliva
Elaboració
En primer lloc, talla els rovellons a tires i salteja'ls a una paella amb una mica d'oli. Quan estiguin tendres, afegeix el pernil i l'all i ofega-ho tot junt durant uns minuts. El resultat serà una barreja de sabors espectacular.
Arròs amb rovellons
Ingredients
- 500 grams d'arròs
- Mig quilo de rovellons
- Ceba i all
- Sal i oli d'oliva
- Caldo de pollastre
Elaboració
Salteja en una paella els rovellons amb la ceba i l'all. Afegeix l'arròs i posa-ho a coure amb el caldo de pollastre durant 12 minuts.Tira-hi una mica de sal i tindràs un arròs de campionat.