Un iogurt pot aportar al voltant del 49% del calci que el teu cos necessita al dia, un 38% del fòsfor, un 18% de potassi i un 12% del magnesi.

No obstant això, un estudi britànic acaba de revelar que els iogurts que comprem en els supermercats poden ser una font "elevada" i "no reconeguda" de sucre.

La millor opció per saber que estàs menjant un iogurt sa és sens dubte fer-lo tu mateix a casa. A continuació, et deixem una senzilla recepta per elaborar aquestes postres de forma fàcil. Només necessitaràs una olla, un termo i un termòmetre:

Ingredients per fer iogurt casolà

Ingredients per fer iogurt casolà

- 250 ml de llet sencera

- 1 cullerada sopera de iogurt natural

- 1 culleradeta de sucre o mel

Iogurt casolà, pas a pas

Iogurt casolà, pas a pas

- Posa la llet en una olla, i escalfa-la durant 10 minuts a 190 graus sense que arribi a bullir. Es recomana comprovar la temperatura amb un termòmetre.

- Després, treu-la del foc i tira la llet en un termo amb la cullerada de iogurt. Deixa reposar, aproximadament durant una mitja hora, fins que baixi a uns 45 graus.

- Afegeix una cullerada de sucre o mel per donar-li un sabor més dolç i barreja bé.

- Tapa el termo i espera quatre hores perquè els ferments facin la seva feina.

- Passat aquest temps, obre, escorre amb un colador fi el sèrum, remou i reparteix el contingut en gots amb tapa.