Hi ha diverses tradicions culinàries en la nostra dieta a què recorrem amb freqüència i les quals, sense saber-ho, fan malbé el nostre organisme. Hi ha algunes combinacions d'aliments sense les que no contemplem els nostres menús diaris, però aquestes no són res beneficioses per a la nostra salut i que, a més, ens poden perjudicar a l'hora de perdre pes i de millorar la nostra alimentació.

Per evitar aquests danys i aprofitar al màxim els beneficis que ens aporten els aliments que ingerim, cal conèixer bé les seves propietats i efectes dels mateixos sobre la nostra salut. Per això, apunta les següents combinacions d'aliments a evitar.Evita el sucre i els greixos

Estem davant d'una combinació que es converteix en una bomba de rellotgeria en ser ingerida. El sucre és un component fàcil de pair que, en unir-lo amb els greixos retarda el procés digestiu. Un exemple d'aquesta combinació la trobem, per exemple, en els iogurts amb sabors fruiters. Per evitar-la pots optar per iogurts naturals als quals pots afegir-hi una cullerada de mel per edulcorarlos.

Evita el sucre amb el pa

Un dels esmorzars més degustats són les torrades amb melmelada. Doncs bé, aquesta combinació d'aliments no és la millor per a iniciar el dia amb bon peu. Els midons del pa bloquegen el pas del sucre per l'estómac. Aquesta alteració ve perquè estem barrejant nutrients que es digereixen de manera molt diferent.

Evita les proteïnes amb el midó

La pasta amb pollastre o amb carn picada és un dels plats estrella de moltes dietes. Malgrat la seva ric sabor i atractiu no es pot descriure com una combinació saludable. El fet és que són dos nutrients que alenteixen el procés de digestió, produint flatulència.

Evita barrejar dues proteïnes

No barregis diferents peixos o diferents carns en un mateix plat. Aquesta concentració de proteïnes serà molt difícil d'descompondre pel teu organisme i et farà gastar una quantitat d'energia en va.

Evita les proteïnes amb els carbohidrats

Consumir alhora aquest tipus d'aliments et pot produir indigestió. Per això, la típica combinació de carn amb patates, tot i ser molt atractiva, suposa un esforç extra per al nostre aparell digestiu.