Denuncien l'intent d'agressió a una dona per parlar en català a Mallorca

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana assegura que un conductor d'autobús va discriminar lingüísticament una passatgera i la va intentar agredir

Imatge d'arxiu de l'estació Intermodal de Palma

Imatge d'arxiu de l'estació Intermodal de Palma / M.M.

EP

La Coordinadora d'Associacions per a la Llengua Catalana (CAL) a Mallorca ha denunciat "discriminació lingüística" i "intents d'agressió física" per part d'un conductor d'autobús del servei públic de l'illa cap a una dona perquè aquesta li parlava en català.

En un missatge a X (abans Twitter), la CAL a Mallorca ha expressat la seva "indignació" per la "greu discriminació lingüística (una més) amb intents d'agressió física" que presumptament hauria patit una dona aquest dilluns passat, "a les 17.15 hores, a l'Estació Intermodal, Palma, per part del conductor de la línia 302”.

Segons la publicació compartida a les xarxes socials, els fets van passar "pel sol fet" que la dona s'expressés "en català, l'única llengua pròpia d'aquesta terra i oficial".

"Ja n'hi ha prou de mallorquinofòbia. Volem viure plenament en la nostra llengua!", conclou el missatge de la CAL a Mallorca.

L'agència de notícies Europa Press s'ha posat en contacte amb el Consorci de Transports de Mallorca (CTM) perquè valorés els fets. Des d'aquest organisme han assegurat que s'està recollint informació per conèixer què va passar.