Renfe declina participar a la reunió amb la Generalitat d'aquesta tarda per no entrar en conflicte amb la Llei electoral

El Govern assegura que va ser l'operadora qui va proposar la data i l'acusa d'"especular" amb el resultat del 12-M

El secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, i el president de Renfe, Raül Blanco, instants abans de començar la reunió de l'òrgan mixt de coordinació entre la Generalitat i Renfe

El secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, i el president de Renfe, Raül Blanco, instants abans de començar la reunió de l'òrgan mixt de coordinació entre la Generalitat i Renfe / Lluís Sibils

ACN

 Renfe ha declinat participar en la reunió de l'òrgan mixt amb la Generalitat amb l'argument que a només sis dies de les eleccions del 12-M per no entrar en conflicte amb la Llei electoral, segons han informat fonts de l'operadora. La companyia s'ha posat a disposició per celebrar aquesta trobada en "qualsevol altra data" a partir del 13 de maig i al·lega que el seguiment del servei es fa de forma diària entre els responsables de mobilitat de Territori i de l'operadora "en un ambient de total col·laboració". Per part seva, la Generalitat assegura que manté la trobada i que va ser l'operadora qui va demanar celebrar-la el 6 de maig i acusa Renfe de "dilatar" la reunió per "especular amb el resultat electoral".

La companyia ha explicat que ja havia comunicat a la Generalitat que avui no assistiria a la trobada i s'ha posat a la seva disposició per celebrar la trobada a partir de l'endemà de les eleccions. A més, segons ha afegit, l'operadora va proposar el passat 22 de març celebrar la Reunió de l'Òrgan Mixt de Coordinació i Control Generalitat – Renfe i no va obtenir resposta per part del Departament de Territori.

La Generalitat, en canvi, afirma que la setmana del 22 d'abril va comunicar a Renfe la seva intenció de convocar Reunió de l'Òrgan Mixt de Coordinació i Control Generalitat – Renfe el 3 de maig amb el nomenament del nou director de Rodalies com a punt de l'ordre del dia i aprofitar l'ocasió per tractar altres aspectes del servei. L'operadora però, segons la versió de la Generalitat, va demanar no fer la reunió divendres passat, dia 3 (pont a Madrid), i traslladar-la a aquest dilluns, petició a la qual els responsables de Territori van accedir.

Finalment, la Generalitat explica que va convocar la trobada el 29 d'abril per correu electrònic i se li va fer arribar l'endemà "per altres vies" al president de la companyia. El dijous, amb motiu de l'avaria a les màquines expenedores per obtenir l'abonament recurrent del segon quadrimestre, la Generalitat va fer públic que aquest dilluns hi havia la reunió de l'òrgan mixt i que es tractarien les diferents "deficiències" en el servei.

Els responsables de Territori han decidit que tot i l'absència de Renfe celebraran la reunió, a la seu del departament, per respecte als altres participants, com l'Ajuntament de Barcelona. "El Govern governa fins el darrer dia i creu que Renfe només vol dilatar una reunió, que havia sol·licitat, per especular amb el resultat electoral", assenyalen fonts de la Generalitat.