Les 10 fires i festes que no et pots perdre aquest cap de setmana

Us portem els millors plans per fer els pròxims dies a la Catalunya central

Imatge d'una edició passada de la Fira de la Neu de la Vall de Lord

Imatge d'una edició passada de la Fira de la Neu de la Vall de Lord / CE LA BÒFIA

Redacció

Aquest cap de setmana a la Catalunya central arriba ple d'actes per fer en família, en parella, amb amics o en solitari. Entre les fires i festes més destacades hi ha, la fira de la Xocolata i la Ratafia de Berga i el tast al mercat Puigmercadal de Manresa. Consulta a continuació tota l'agenda.

AVIÀ 

Novemberfest, la festa de la cervesa artesana i el llúpol d’Avià -Dissabte, a partir de les 11 i durant tot el dia, al parc del Tossal, parades amb productes d’artesania, alimentació o beguda i servei de barra amb cervesa artesana. A les 11 h, taller de cervesa artesana: aprèn a fer la teva cervesa IPA. A les 11.30 h, activitats infantils: jocs gegants amb monitores de lleure. De 12 a 13 h, Happy Hour amb cervesa artesana Cornèlia Teknopunk, feta amb llupol d’Avià i malta del Segrià. A partir de les 14 h, dinar popular. Venda anticipada de tiquets al Padró, a l’Ateneu d’Avià, a l’Ateneu Llibertari del Berguedà (Berga) o calfaneka@gmail.com. A les 16 h, bingo musical a càrrec de les integrants del programa Las Nutïsiass de Ràdio Pinsania. A partir de les 18 h i fins al final, DJ’s (soul, rock, punk, psycobilly, electro, techno). Organització: entitat l’Horta de Cal Faneka, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Avià.  

BERGA

Ruta dels Molins (en el marc de la Fira de la Xocolata i la Ratafia). Divendres, a les 19 h, a la sala de plens de l’ajuntament, presentació de la Ruta dels Molins, a càrrec d’Hèctor Aranda. Recorda els antics molins de la ciutat on es molia cacau o farina, entre d’altres. En el marc de La peça del mes del projecte Àgora Cultural Berga. Més informació: www.festaratafiaberga.cat.

ReFireta, fira de prevenció de residus i consum responsable. Dissabte al centre de Berga: a la plaça de Sant Pere, carrer Major, plaça de Sant Joan i plaça de les Fonts. Hi haurà una vintena d’entitats que duran a terme activitats mediambientals amb la finalitat de reduir i intentar que la societat no consumeixi tants envasos.

CALDERS 

Festa Viu l’Ecomuseu -Divendres, a les 9 h, caminada Mou-te pel Moianès fins a Sant Amanç. Visita al dolmen a càrrec d’Eduard Sànchez. Adreçada a majors de 60 anys i imprescindible inscripció prèvia al 673 164 630. Dissabte, a les 9.30 h, a la plaça Major, sortida caminant cap al pou del Castell. Visita al pou, en motiu dels 300 anys de la seva construcció. Pujada al Castell. Visita a les obres realitzades. A les 12 h, al Forn de la Calç, taula rodona: Clima. Pedra i aigua. Camins de resiliència. Vermut amb gust de Moianès. A les 18.30 h, al Centre Cívic, presentació del llibret La Fàbrica Jorba de Calders. 46 anys teixint en color, a càrrec de Jordi Piñero Subirana, autor el teball. A les 20 h, al Centre Cívic, entrega dels premis del Primer concurs de curtmetratges Néstor Almendros als millors treballs audiovisuals realitzats pels alumnes d’entre 9 i 12 anys de la comarca del Moianès. Presentació de l’acte a càrrec de Laura Gavaldà, biògrafa de Néstor Almendros. Organització: Escola de Cinema del Moianès. A continuació, presentació del treball de fi de grau Daedaleuro de dansa, a càrrec d’Alfons Ojeda, botifarrada i actuació musical del grup En Clau de sol. Diumenge, a les 9 h, des de la plaça Major, sortida en bici cap a Sant Pere de Viladecavalls. Organització: Calders Bike. A les 9.45 h, sortida des del Racó del Pou: Vine a dibuixar, pintar i gaudir del paisatge en l’entorn de la festa del Moianès. Organització: Cercle Artístic del Moianès. A les 10.30 h, sortida caminant des de Sant Pere de Viladecavalls cap a la font de l’Angla, 300 anys, lectura de poemes a càrrec de Josep Fàbregas, i esmorzar. Col·labora i participa la família del Mas de l’Angla. A partir de les 12 h, activitats al voltant de l’església de Viladecavalls. A dins de l’església, presentació de les campanyes: Al Moianès ens cuidem i Al Moianès fomentem valors a través de l’esport. Al davant de l’església, gegants de Calders, animació infantil, tirolina amb els Anigami. En acabar, vermut amb gust de Moianès. 

LA COMA I LA PEDRA

6a Fira de la Neu i la Muntanya -Dissabte, a les 18.30 h, al recinte de la piscina, projecció de la pel·lícula Liken i, a continuació, ronda oberta de preguntes amb Oriol Baró. Diumenge, d’11 a 15 h, al recinte de la piscina, mercat de segona mà, botigues d’esport, clubs esportius, outlet, escoles d’esquí i estacions d’esquí. Activitats: rocòdrom, tir amb arc, sortida en BTT (a les 9.30 des del pàrquing en solidaritat amb SolsonaMovember, per la investigació del càncer masculí), esquí de rodes i slackline. També hi haurà furgoteques i DJ. I gimcana per als infants. En cas de pluja, al pavelló municipal de Sant Llorenç de Morunys. Organització: Centre d’Esquí La Bòfia i Club d’Esquí La Coma. 

IGUALADA

Sant Faust, la festa major d’hivern alternativa -Divendres, a les 22.30 h, a la Rambla, torneig de Parells i Senars. a les 23.30 h, al Csal Popular El Foment, karaoke. Dissabte, a les 11 h, al Casal Popular El Foment, xerrada Com fer front a l’extrema dreta, conduïda per Endavant Anoia i Arran. A les 12.30 h, vermut amb Jèssica Pulla, icona del drag català. A les 16 h, a la plaça de l’Ajuntament, La Fura del Faustet, activitat per als més petits. A les 19.30 h, a l’Estació Vella, LaBEERint, experiència de resoldre laberints amb cervesa o opció sense alcohol, a càrrec de l’Escola Esportiva Igualada. A les 21.30 h, a l’Estació Vella, sopar popular. A les 22.30 h, gimcana Manual per ser una militant. A les 23 h, al Casa Popular El Foment, l’Enxixada amb PD Pou, seguit de trapelleries amb PD Rico. A les 03 h, Rec On fire. Organització: La Coll@nada.

3a Fira de la cervesa artesana d’Igualada -Dissabte, de 12 a 00 h, a la pista de l’Ateneu, es comptarà amb quinze cerveseres, gairebé totes les de l’Anoia i algunes de fora, música en directe i menjar tot el dia. A les 12.30 h, Can Cantem (familiar). A les 14 h, Iggy (versions per dinar). A les 16 h, presentació del llibre Gàrgola, de Paco Manjón amb els tres protagonistes, Antonio K Puertas, Bet Gàrgola i Vicius Josep Millaret i moderada pel Primo Zon. A les 17.430 h, Mel i Caiena (versions i alegria). A les 19.30 h, Kanela (versions pop i disco). A les 21.30 h, el grup igualadí The Jerrycans (rock). Accés gratuït al recinte. Es podran adquirir gots per 3 euros.

MANRESA 

Tast al mercat Puigmercadal -Dissabte, al matí, al mercat Puigmercadal, tast de productes elaborats a L’Obradora, que té l’activitat a l’interior del mercat. Els infants podran jugar amb el burro català mecànic a la plaça.

MONTSERRAT

Pessebre Vivent Gegant -Diumenge, de 10 a 11 i de 12 a 13 h, a l’abadia de Montserrat. Amb prop de 900 figurants i a càrrec dels Pessebres Vivents de la Federació. Per commemorar els 800 anys del primer pessebre de la història. S’aplegaran per primer cop 33 Pessebres Vivents de Catalunya. Entrada gratuïta. 

SÚRIA

Suriatrastos -Dissabte, de 9.30 a 14 h, a la plaça de la Serradora. Mercat mensual d’intercanvi i venda d’objectes de segona mà. Més informació: www.suria.cat/suriatrastos. Organització: Ajuntament de Súria.

VALLS DE TORROELLA 

La Festa Major del Ferran -Dissabte, a partir de les 11 h, a la plaça Sant Josep, actuacions en homenatge a Ferran Gallart, qui va ser el cantant de Strombers. A les 12 h, espai per als més petits on es cantaran i narraran els contes de Gira la Lluna, de Ferran Gallart. Amb Albert Dondarza, Oriol Barri, Anaïs Vila, Neus Castañares, Nacho Lanaspa i Sílvia Oliveras. A les 14 h, dinar popular a càrrec de molta Teca. Preu: 18 euros, i 13 euros infantil. Cal comprar tiquets anticipadament. Durant tot el dia actuaran Alba Marbà, Antonio el Remendao, Bastoneres del Putxot, Boopy’s Love, Castellers de Santpedor, Duo Lucky Luck, El Pagès de Matamargó, Falcon&Firkin, Gabi Díaz, Garri, Iratzae, Jana Caballo, Jana i Joana, Joan Garriga, Joan Rovira, Kelly Isaiah, La Cosina, La Patrulla de la muerte, La Tropical, Llucià Ferrer, Maitres, Marc Badia i Marc Pusó, Marc Peix, Miquel del Roig, Pik-bé, Salats de Súria, Sam & Dipesh Band, Sanders de Séptimo A, Sergi de Banda Neón, Siscunagger, Strombers (Àngel, Genís, Toni, Xarly), Tabe, Txènia, Vicenç de K-melot, Xaldiga, Xènia Delgado... Durant tot el dia, inflables, servei de bar, entrepans, furgoteques. Més informació a l’Instagram @fmdelferran.

Subscriu-te per seguir llegint