Tots sabem que els ous a la benedictina són una bomba de rellotgeria per a qualsevol dieta. Tant la cansalada com la salsa holandesa, una salsa de mantega, desborden calories pels quatre costats. Però això no vol dir que hagis de renunciar per sempre a ells.

Et presentem una recepta amb la versió lleugera dels ous a la benedictina amb la qual et sentiràs lliure de culpa, ja que que només tenen 356 calories davant de les 553 de la versió tradicional.

Ingredients per als ous a la benedictina baixos en calories:

  • 4 ous
  • Mitja llimona
  • 2 panets integrals
  • 2 rovells i 2 clares
  • 1 cullerada de mostassa
  • 50 g de mantega
  • Sal
  • 1 alvocat
  • Enciam

Elaboració dels ous benedictine baixos en calories:

A l'hora de fer els ous a la benedictina anirem per parts. Comencem amb la salsa. Bat els 2 rovells amb 1 cullerada de mostassa. I per què mostassa? Perquè té un efecte cremagreix. Seguidament afegeix, a poc a poc, 50 g de mantega prèviament fosa, 2 culleradetes de suc de llimona i sal, i les 2 clares muntades. Barreja-ho tot bé i guarda la salsa dins de la nevera.

És el torn de la cansalada, que en aquest cas la substituirem per l'alvocat, ja que és molt més saludable per a nosaltres. Parteix-lo per la meitat per treure-li l'os amb la punta del ganivet. Talla'l en rodanxes i tira-li llimona per evitar que s'oxidi.

Anem ara amb l'element fonamental d'aquesta recepta: els ous. Escalfa'ls. Com? Folra amb film transparent una tassa, trenca 1 ou, tanca-ho formant una mena de saquet i cou-lo 4 minuts en aigua. Repeteix el mateix procediment amb els altres tres.

Finalment, munta els ous a la benedictina. Per a això talla els panets per la meitat, torra'ls i cobreix-los amb un fulles d'enciam, les làmines d'alvocat, l'ou escalfat, i una cullerada de salsa.

Per enriquir-los pots afegir-hi salmó fumat o pernil ibèric. I si vols que segueixi sent una dieta vegetariana, afegeix-hi unes nous o un altre fruit sec.