Tens ganes de menjar rotllets de primavera però no vols anar a un restaurant xinès? Pots fer-los a casa de manera súper fàcil. Si segueixes aquesta recepta, a més d'elaborar un plat deliciós, podreu gaudir tu i els teus d'un segon plat sa i equilibrat. Els rotllets de primavera normalment es fregeixen en oli suau, però poden daurar-se al forn si el que vols és una recepta baixa en calories.

Ingredients per als rotllets de primavera (7-8 unitats):

- Fulls de pasta Brick o Tall, o pasta xinesa

- Un quart de col

- 300g de carn de porc o pollastre picada

- 1 pastanaga gran tallada a tires

- 1 ceba petita

- 30g brots de soja

- 2 cullarades de salsa de soja

- 1 rovell d'ou

- Gingebre en pols

- Oli suau, sal, pebre i aigua

Elaboració dels rotllets de primavera:

- En un wok o paella afegim un raig d'oli i fregim la carn. La assaonem amb sal i pebre i, quan aquesta perdi el color rosa, la retirem.

- En el mateix wok tirem un altre raig d'oli i afegim la col, la pastanaga i la ceba, tots tallats a tires. Afegim una mica de sal i un rajolí d'aigua. Després d'uns minuts afegim els brots de soja.

- Posem el foc mitjà-baix i afegim una mica d'aigua perquè bulli. Quan aquesta s'evapori afegim les cullerades de salsa de soja.

- Deixem que tot el líquid s'evapori i afegim el gingebre. A continuació retirem les verdures i les barregem amb la carn reservada.

- Amb les fulles Brick o la pasta xinesa, separem les làmines i les col·locarem en forma de rombe. En una de les cantonades tirem dues cullerades de farcit i emboliquem el bec cap a dins fins arribar a la meitat. Amb el rovell batut pinzellem les dues cantonades i les enganxem al farciment ja enrotllat, fins a deixar el rotllet amb forma de sobre de carta.

- Finalment seguim pinzellant i enrotllant fins arribar a la cantonada contrària a la que hem començat.

- Enrotllem tots els rotllets i, en una fregidora o paella ona amb oli suau molt calent, els fregim a foc molt fort fins que estiguin daurats. Podem congelar els que sobren i cuinar més endavant amb foc més fluix perquè el farciment es cuini bé.

- Quan estiguin fregits els posem en paper absorbent perquè eliminin l'oli sobrant i Llest!

Si vols una recepta vegetariana només necessites eliminar la carn i substituir-la per la mateixa quantitat de bolets shiitake.