No tots tenim la mateixa perícia a l'hora de posar-se a la cuina. Per això, existeixen multituds de trucs i consells que ajuden molt a l'hora de cuinar. A l'hora de posar per primera vegada un peu a la cuina, convé saber que es poden elaborar nombrosos i molt diversos plats d'una forma senzilla i en pocs temps.

Seguint algun d'aquests senzills consells i consultant sovint algun llibre de cuina, es pot comprovar que elaborar un plat per un mateix és senzill i també molt satisfactori.

- Preparar un entrepà: Si el pa és tendre i s'esmolla al preparar un entrepà, el millor és ficar-lo durant cinc minuts al congelador i així no s'esmollarà.

- Congelar el pa: Si et sobra pa després de preparar uns entrepans el pots congelar. El millor és congelar el pa en llesques o trossos. S'embolica en paper d'alumini o plàstic i es congela. A temperatura ambient un tros de pa tarda entre 1 i 3 hores en descongelar, segons la mida.

- Amanir una amanida: L'oli no s'ha de tirar mai en primer lloc quan s'amaneix l'amanida, ja que forma una capa greixosa sobre les fulles que evita l'absorció de la resta d'ingredients per amanir.

- Ous frescos: Quan l'ou és fresc, al trencar-lo i abocar-lo en un plat, el rovell queda bombat en el centre de la clara i molt adherida a aquesta.

- Maionesa més lleugera: La maionesa resulta més lleugera si, quan està llesta, se l'hi afegeix una cullerada sopera d'aigua calenta.

- Comprar i conservar tomàquets: a l'hora de comprar tomàquets s'han d'escollir els més ferms, de pela llista, sense arrugues i sense taques. Per a que es conservin més temps s'han de col·locar a la part baixa de la nevera a temperatura no superior a 9 ºC.

- Que no s'enganxi la pasta: Per a què la pasta una vegada cuinada i escorreguda no s'enganxi, el millor és abocar per sobre mitja cullerada de l'aigua de la cocció.

- Donar la volta a la truita: Quan s'utilitza una tapa per donar la volta a una truita és aconsellable engreixar-la una mica, d'aquesta manera la truita lliscarà amb més facilitat i no quedarà gens enganxada a la tapa.