ERC demana continuïtat a les polítiques del Govern en la reindustrialització del Bages

El conseller Roger Torrent, juntament amb els alcaldes Marc Aloy i Ferran Estruch, es reuneix amb empresaris de la comarca per traslladar-los el programa republicà en matèria industrial i d’ocupació per a la propera legislatura

Marc Aloy, Roger Torrent, Ferran Estruch i Teresa Clotet, aquest dimecres al Kursaal

Marc Aloy, Roger Torrent, Ferran Estruch i Teresa Clotet, aquest dimecres al Kursaal / Carles Blaya

Carles Blaya

Carles Blaya

El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, ha estat aquest dimecres al Bages per participar, primer, en una reunió al Kursaal de Manresa amb empresaris i empresàries de la comarca, acompanyat per l’alcalde, Marc Aloy, el diputat i candidat a les eleccions al Parlament, Ferran Estruch, la presidenta d’ERC Bages, Marta Viladés, i la directora dels serveis territorials del departament, Teresa Clotet. Torrent va fer després una visita d’obres a La Cort II de Cardona i al Fòrum Universitat Empresa de l’EPSEM.

A la trobada amb els empresaris, els republicans han repassat les polítiques industrials i d’ocupació de Govern, i s'han abordat el principals reptes de futur.

En una atenció posterior als mitjans, Torrent ha destacat que el Bages és «una de les comarques més industrialitzades del país, un baròmetre clar del que volem pel conjunt de Catalunya: més indústria, del segle XXI, que és al que ens hem dedicat a promoure en aquesta legislatura». Torrent ha insistit en la necessitat de continuar avançant en la «reindustrialització» i també en la formació professional, «que n’és un dels elements clau». Amb els empresaris, ha dit Torrent, s'han abordat qüestions com l’actualitat dels polígons industrials locals, perquè «l’entorn sigui un clar candidat a rebre inversions potents». 

Per al conseller d’Indústria, que no forma part de les llistes d’ERC per a les eleccions de diumenge, la indústria «és un factor de cohesió social, genera treball arrelat al territori i és una oportunitat de creació d’ocupació». 

Ferran Estruch ha recordat que «amb ERC al Govern s’han invertit el 2023 gairebé 17 milions d’euros en polítiques d’ocupació a la comarca i els ajuts industrials de la conselleria han passat de 700.000 a 3,5 milions d’euros. És la continuïtat que volem». Estruch ha apuntat que mentre el pes industrial al conjunt del país és poc més del 20% «al Bages és de més del 30%. I això ens posiciona molt bé. No s’havien fet nous polígons, i amb el Govern d’ERC hem actuat a Cardona, a Sallent, i a Manresa. Ens juguem la continuïtat de tot això», ha afirmat. 

Sobre ocupació, Marc Aloy ha insistit que «l’Ajuntament de Manresa incorpora cada any més d’un centenar de persones que provenen de plans del SOC. Els empresaris ens reclamen que els programes sigui de dos, tres o quatre anys, perquè es tarda a formar un fresador o torner. I això també està en marxa». L’alcalde ha tret pit del fet que «Manresa no havia ofert sòl industrial en vint anys, i aquesta setmana hem començat les obres al Pont Nou. I abans de l’estiu es desencallarà el parc tecnològic. Tots els polígons que tenim a la ciutat estan en vies de desenvolupar-se». Per la seva banda, Teresa Clotet ha destacat que «des dels serveis territorials hem intensificat la relació entre el territori i el departament d’empresa i també amb Acció».