L'empresa nord-americana Oshkosh Corporation adquireix la manresana AUSA

Fundada el 1956, la firma especialitzada en la fabricació de vehicles industrials estava des del 2022 al 100% en mans de les famílies Perramon, Tachó i Vila

Vehicles de l’empresa manresana Ausa

Vehicles de l’empresa manresana Ausa / ARXIU/LAURA SERRAT

Redacció

L'empresa nord-americana Oshkosh Corporation, dedicada a la fabricació de vehicles i equipaments per a la construcció, ha anunciat aquest dimecres que ha tancat un acord definitiu per adquirir AUSACORP S.L. (AUSA), l'empresa manresana especialitzada en els vehicles industrials compactes tot terreny.

Des del 2022, AUSA tornava a ser 100% propietat de les famílies manresanes Perramon, Tachó i Vila que la van fundar el 1956 i que compartien, des del 2015 i fins a inicis de 2022, la propietat de l’empresa amb la família inversora Gracia, que en controlava el 32,6% de les accions. 

"La història d'AUSA en la producció d'equips d'alta qualitat dissenyats específicament va en línia amb el nostre lema 'Innovar. Servir. Avançar'", explica Oshkosh Corporation en un comunicat. I John Pfeifer, president i conseller delegat de la companyia, afegeix que, la compra de l'empresa manresana, els permetrà "ampliar la nostra oferta de productes tant als mercats actuals com als adjacents".

Per part d'AUSA, Ramon Carbonell, conseller delegat d'AUSA, diu: "Una relació més profunda amb Oshkosh ampliarà l'abast dels nostres productes, que és un objectiu que comparteixen les nostres empreses".

L'empresa bagenca va registrar unes vendes d'aproximadament 132 milions d'euros el 2023 i té prop de 350 treballadors.

S'espera que la transacció, que està subjecta a les condicions de tancament habituals, es tanqui definitivament abans de 90 dies.

Un grup amb seu a Wisconsin

Oshkosh Corporation és una multinacional que té uns 17.000 treballadors a tot el món i la seva seu és a Wisconsin, als Estats Units. Cotitza a la borsa de Nova York (NYSE: OSK) i, segons assegura la propia companyia, els productes que fabrica es venen a 150 països amb les marques JLG®, Hinowa, Power Towers, Pierce®, MAXIMETAL, Oshkosh® Defense, McNeilus®, IMT®, Jerr-Dan®, Frontline™ Communications, Oshkosh® Airport Products , Oshkosh AeroTech™ i Pratt Miller.