Notícies | Series

Unorthodox: Surt corrent

La sèrie, la més vista de Netflix a Espanya i que ha portat un nou fenomen a la pantalla petita, relata la fugida d'una jove jasídica a Alemanya
18-05-2020 12:04
0 vots
Les dones han de cobrir-se els cabells una vegada es casen Netflix

Les dones han de cobrir-se els cabells una vegada es casen Netflix

La jueva ultraortodoxa utilitza la paraula «buntarish» per designar aquelles persones que se surten de la norma. La seva norma, és clar. Es diu buntarish per referir-se al rebel i al qual, de sobte, desapareix. Com ocorre en la sèrie Unorthodox, la producció que ja és un fenomen cultural a Netflix. Enfocada com una minisèrie de quatre capítols, la sèrie narra la història d'Esty Saphiro, una jove de 18 anys que decideix fugir de Williansbourg, el barri on es concentra la major comunitat de jueus ultraortodoxos a Nova York. Vista com una outcast des del seu naixement, ja que la seva mare va escapar de la comunitat poc després de tenir-la, l'Esty es veu abocada a un matrimoni de conveniència. Malgrat tot, la protagonista no pot ignorar els seus desitjos de llibertat i emprèn una fugida cap a Alemanya, un viatge d'autoconeixement que posarà en escac la seva família i ella mateixa. L'Esty, amb orígens familiars hongaresos i alemanys, estira la corda fins al límit, fins que només queda un fil estret a punt de trencar-se.

La sèrie és interessant per mostrar des de prop una part de les tradicions de la comunitat jueva nord-americana, com ja van mostrar altres autors com Philip Rothy en documentals com One uf us, disponible a Netflix. No obstant això, cap d'ells té per a la seva història un element com Shira Haas, l'actriu de 24 anys que ha fet el salt a Hollywood gràcies a Unorthodox. La intèrpret israeliana és la gran troballa de l'any a la pantalla petita. Ha sabut captar la tensió, el conflicte identitari i la contradicció d'una jove que es debat entre dos mons, sense ser-ne de cap d'ells.
La sèrie es basa en Unorthodox: el escandaloso rechazo de mis raíces jasídicas, l'autobiografia de Deborah Feldman, una novaiorquesa que va emprendre la mateixa fugida que l'Esty.

La sèrie també té alguns plans memorables, com el moment en el qual la protagonista se submergeix en un dels llacs que va ser testimoni de «La solució final», que va suposar la mort de milions de jueus just abans de la guerra.
En aquest bany, la protagonista muda de pell per poder submergir-se en el món com algú nou.

Unorthodox és perfecta per aconseguir que el confinament sigui com el bany de l'Esty. Inesborrable.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (20:25 h)

Després

Cerca els teus programes preferits: