Ramy és una sèrie semblant a altres i, alhora, no n’existeix cap altra. Per la part familiar, està creada i protagonitzada per un còmic (Ramy Youssef) que encarna una certa versió de si mateix, encara que l'antiheroi titular no es dediqui als monòlegs. El que es va rebre com a interessant novetat l'any passat és que el personatge fos un jove musulmà i que la seva religió fos tan essencial en una comèdia.

Més aviat combinació impredictible de comèdia i drama, com altres grans sèries de mitja hora dels últims anys, Ramy va ser, en la seva primera temporada, una història de desorientació. El Ramy de ficció tractava d'omplir els seus buits amb relacions bàsicament sexuals, gairebé sempre equivocades: es ficava al llit amb una dona casada (Poorna Jagannathan), i durant el ramadà, ni més ni menys, o s'embolicava amb una cosina (Rosaline Elbay) a Egipte, la terra dels seus ancestres.

En la seva segona temporada la història és de transformació. Ramy ha trobat un aliat en el seu camí cap a una versió millor, més halal, de si mateix. Amb l'ajuda del líder d'un centre sufí, Sheikh Ali Malik (el mateix Mahershala Ali), aconsegueix donar estructura i fermesa a la seva cerca espiritual. Tot consisteix a seguir la fe baha’í, el contracte espiritual amb el sheikh.

Família i amics gairebé es preocupen més que s'alegren pel seu canvi d'hàbits, la seva sobtada benignitat. En la seva accelerada conversió en sant modern, mou fils perquè un jove veterà de l'Iraq, Dennis (Jared Abrahamson), entri a treballar en el centre sufí, encara que no el conegui prou, com es veurà. D'altra banda, s'embolica amb una dona amb la qual només hauria de fer els passos més seriosos: la filla del sheikh, amable i afectuosa Zainab (MaameYa Boafo). Ramy continua mirant-se el melic en excés, però no Ramy Youssef, que aconsegueix els seus millors moments com a creador quan se centra en personatges d'altres sexes o generacions. Ja en la primera temporada va dedicar un episodi, Refugiats, a Dena (May Calamawy), germana de Ramy, i els seus problemes amb la doble moral sexista de l'islamisme. Hi ha bons episodis centrats en Maysa (Hiam Abbass), la mare, o Farouk (Amr Waked), el pare, però la joia de la temporada és el dedicat a l’oncle Naseem (Laith Nakli): una vida secreta desgranada amb emotivitat per la directora Desiree Akhavan (The bisexual).