Notícies | Series

Podría destruirte: Sobreviure a la vida

«May I Destroy You» («Podría destruirte») explora els límits del consentiment sexual a través de la història d'una jove londinenca
29-06-2020 13:18
0 vots
'Podría destruirte'

'Podría destruirte'

Anabella és una incipient escriptora millennial. Compleix gran part dels clixés d'una persona de vint anys londinenca sense prejudicis a la qual li agrada el món de la nit. Fuma, consumeix drogues, escolta hip-hop, llegeix sobre teoria feminista, viu en un pis compartit i s'ha enamorat unes quantes vegades. Les coses li van bé. Acaba de ser fitxada per una editorial per escriure el seu segon llibre, els seus fans li demanen fotos pel carrer, viatja a Itàlia de tant en tant per visitar un flirt i té una mica de diners al compte. Però tot canvia quan després d'una nit de festa no recorda res del que ha succeït. Tan sols té imatges vagues però inquietants d'un home mirant-la als ulls, privant-li el pas a la porta del bany. Ha sofert una violació? Reflexionar sobre el concepte d'«abús» obliga Anabella a replantejar-se la seva vida, igual que les seves amistats.

May I Destroy You («Podria destruir-te») és la sèrie que explica aquest i altres dilemes. Escrita i dirigida per la seva protagonista, Michaela Coel, està produïda per la BBC i a Espanya es pot veure a HBO. Com ho va ser Fleabag, també de la BBC, la sèrie explica sense embuts la realitat d'alguns joves millennials, així com el sentit de l'amistat, l'amor o els diners d'aquesta nova generació que intenta fer de tot sense tenir gairebé de res.

La sèrie podria catalogar-se com a comèdia, drama i misteri. L'espectador va seguint els passos d'Anabella aquella nit i d'altres, a través de flashbacks que permeten reconèixer la personalitat i les febleses de la protagonista, acostumada a fer salts cap endavant, moltes vegades, amb els ulls tancats. Com tothom, Anabella sobreviu a la vida que ha triat, amb les coses positives i les negatives. No obstant això, també descobreix que les seves eleccions no ho són tot, perquè l'abús mai és culpa de la víctima. Coel es va basar en la seva experiència per escriure el guió de la sèrie, ja que va patir una agressió sexual quan tenia 28 anys.

Michaela Coel va saltar a la fama per encarnar Tracey a la sèrie Chewing Gum, escrita per ella, que explora la necessitat de conèixer món d'una tímida jove. Coel, d'ascendència ghanesa, ha aparegut en sèries com Black Mirror i Black Earth Rising i també ha guanyat tornejos de poesia improvisada. Un altre dels aspectes a tenir en compte de la sèrie és la presència de persones racialitzades, una cosa mai vista en una sèrie de la BBC. També és una cosa nova a Espanya, on col·lectius immigrants i racialitzats no obtenen ni papers secundaris en sèries de televisió. No passen dels extres d'Aída. Si volen conèixer Arabella i els seus amics només han de prémer sobre la casella de May I Destroy You a HBO. L'inconvenient és que només hi ha un capítol nou a la setmana.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (22:20 h)

Després

Cerca els teus programes preferits: