Notícies | Series

Nickelodeon retira dos capítols de Bob Esponja per «inapropiats»

Un d'ells tracta sobre un virus que obliga els treballadors del Crustaci Cruixent a mantenir-se en quarantena
31-03-2021 14:34
0 vots
Nickelodeon retira dos capítols de Bob Esponja per «inapropiats»

Nickelodeon retira dos capítols de Bob Esponja per «inapropiats»

Bob Esponja, ficció creada per Stephen Hillenburg, una de les sèries animades més conegudes dels últims anys, és l'última víctima del revisionisme cultural. Nickelodeon ha decidit deixar d'emetre dos episodis de Bob Esponja per considerar-los «inapropiats». Segons recull IGN, la companyia ha eliminat dos capítols de la tercera i dotzena temporada tant de la seva emissió al canal com de les plataformes de 'streaming' que els tenen al seu catàleg. Als EUA són Amazon Prime Vídeo i Paramount+. Per altra banda a Espanya, Amazon només disposa de les dues primeres temporades i la mesura no ha afectat. Aquesta retirada, apunta el mateix mitjà, correspon a la preocupació de Nickelodeon per ferir sensibilitats.

Un dels capítols és 'Mid-Life Crustacean', emès per primera vegada el 2003. Nickelodeon ha aclarit que aquesta entrega no s'emet des del 2018, aplicant la mesura a les plataformes que sí que l'inclouen. No ha revelat, en canvi, els motius del veto: 'Mid-Life Crustacean' se centra en la crisi de mitjana edat del Senyor Cranc i els intents de Bob Esponja i Patrici per ajudar-lo. La trama acabarà conduint a una escena en què tots tres es colen a la casa d'una dona per robar-li la seva roba interior, fet que possiblement hagi sigut la causa de la controvèrsia. 

L'altre episodi és 'The Kwarantined Crab' que correspon a la temporada 12 de la sèrie, i que ha sigut retirat per fer referència a un virus que manté en quarantena els treballadors del Crustaci Cruixent i que creuen que pot ferir «sensibilitats donat l'estat actual de pandèmia al món real». Amb prou feines ha tingut recorregut des de la seva estrena, tot i que sí que ha circulat bastant per internet. 'Kwarantined Krab' presenta la tornada de l'inspector de salut al Crustaci Cruixent. L'inspector troba un cas de la denominada grip de les cloïsses al restaurant i posa en quarantena tots els clients, fet que acaba desembocant que els personatges desconfiïn els uns dels altres. «'The Kwarantined Crab' se centra en un virus, així que hem decidit no emetre'l per sensibilitat davant la veritable pandèmia global», ha declarat un portaveu de Nickelodeon, segons recull IGN.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook