Notícies | Series

Hollywood: Més que «La La Land»

La sèrie del creador d'«American Crime» és una bufetada al moralisme americà i el missatge és que el «Me Too» ha arribat molt però que molt tard
26-05-2020 15:26
0 vots
El repartiment, Jeremy Pope, Jake Picking, Samara Weaving, Laura Harrier, Darren Cris i David Corenswet Netflix

El repartiment, Jeremy Pope, Jake Picking, Samara Weaving, Laura Harrier, Darren Cris i David Corenswet Netflix

La ciutat de les estrelles suma una altra versió de la seva història. La de Ryan Murphy. El creador de sèries com American Horror Story o Glee acaba d'estrenar Hollywood, la crònica dels anys daurats de la meca del cinema, quan l'aparició del cinema sonor va donar pas a una multitud d'estrelles que es van convertir en pilars d'una cultura popular global. Malgrat que la producció de Netflix reflecteix aquest amor propi, tan comú en les produccions fetes per Hollywood per a Hollywood, la sèrie de Murphy intenta desviar-se de la lluentor d'altres homenatges a la indústria, com ho va ser la pel·lícula La La Land, i dona la veu cantant als sectors marginats per l'homogeneïtat de les indústries americanes. És a dir, el col·lectiu LGTBI, les dones, la comunitat negra, els immigrants i... les bones persones. A Hollywood, Murphy canta les quaranta als propietaris de les majors i ens diu que, en realitat, de Weinsteins n’hi ha hagut molts. També posa al seu lloc el fals moralisme estatunidenc, i deixa clar que el sexe sempre va ser moneda de canvi per a algú que volgués aconseguir el somni americà.

Hollywood segueix els passos de sis joves que volen forjar-se un futur al cinema. Dos són excombatents de la Segona Guerra Mundial, dues pertanyen a la comunitat negra, una altra és l'hereva d'un imperi i l'últim és el fill d'uns grangers que intenta plantar cara a la destinació. Cadascun intenta lluitar amb el paper que Hollywood els ha imposat. Per a això, necessiten col·locar-se una màscara de frivolitat que no sempre encaixa amb el personatge que els agradaria interpretar sobre la catifa vermella. Entre l'elenc protagonista hi trobem poques cares conegudes. Només n’hi ha una de recognoscible, la de Darren Criss, l'actor que va interpretar l'assassí de Gianni Versace en la segona temporada d’American Crime Story, també del currículum de Murphy. Entre els actors secundaris destaca Jim Parsons, l'actor que va interpretar Sheldon Cooper a The Big bang Theory. A Hollywood encarna un despietat i excèntric representant d'actors que amplia el concepte del «Me Too» en els nostres dies.

Com acostuma a fer en els últims anys (Pose), Murphy es proposa fer justícia als desheretats de la història estatunidenca i posa el micro davant víctimes de la violència i la discriminació racial i de gènere. Malgrat això, Murphy no produeix drames ni sèries lacrimògenes sobre la mala sort d'un jove gai fill d'immigrants. El showrunner decideix fer-li justícia i li dona un final feliç. Això és el que té de dolent Murphy, que quan creus que el destí assetja el protagonista, va i es posa a cantar. Suposo que, malgrat tots els cops, els llums de Hollywood brillen amb massa força per espantar les cuques de llum.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (21:20 h)

Després

Cerca els teus programes preferits: