Notícies | TV

El Grup Godó ven 8TV al propietari de Canal Català

Argumenta dificultats com el retard en l'apagada analògica, l'aparició de nous operadors o la crisi de la covid
06-03-2021 08:57
0 vots
El Grup Godó ven 8TV al propietari de Canal Català

El Grup Godó ven 8TV al propietari de Canal Català

El Grup Godó, editor de La Vanguardia i propietari de RAC1, ha venut la societat Emissions Digitals de Catalunya Societat Anònima (Edica), que gestiona el múltiplex de TDT a través del qual s'emet 8TV, a OC 2022, de l'empresari Nicola Pedrazzoli (Canal Català), segons ha avançat el NacióDigital i ha confirmat l'ACN.

Godó ostentava la concessió dels 4 canals del múltiplex des de l'agost del 2003. Els termes de l'acord queden subjectes a l'aprovació del Consell de l'Audiovisual de Catalunya. Godó ha intentat durant aquest temps construir un canal que, a imatge de RAC 1, pogués ser la competència privada a l'oferta dels mitjans públics catalans, però ha xocat amb diverses traves com ara el retard en l'apagada analògica o el descens del mercat publicitari.

Altres motius que el grup addueix com a dificultats que ha hagut d'afrontar són l'aparició de nous operadors d'àmbit estatal i català i, finalment, la crisi generada per la pandèmia de la covid-19.

Després d'aquest periple, afirma el Grup Godó, ha arribat l'hora de cedir el testimoni a un nou operador que pugui aprofitar la tasca feta fins ara. En aquest sentit subratlla que Pedrazzoli té "gran experiència" en televisió de proximitat amb projectes com Teve.cat i Canal Català.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook