Notícies | TV

TVE modernitza la imatge dels seus telenotícies

Els informatius incorporen la realitat augmentada, el disseny 3D i uns platós amb més espai per als moviments del presentador
15-02-2021 18:53
0 vots
El nou plató dels informatius | TVE

El nou plató dels informatius | TVE

Els Informatius de TVE estrenen una nova imatge amb les noves tecnologies com a protagonistes. L'especial de les eleccions catalanes va servir aquest diumenge de banc de proves per als canvis, però serà dilluns quan s'incorporaran totalment als telenotícies de la tele estatal. La renovació tecnològica i un canvi en la narrativa dels continguts són els eixos principals d'aquesta petita "revolució" televisiva.

Les novetats arriben al decorat –que s'amplia per convertir-se en una finestra a l'exterior–, la capçalera, la sintonia i tota la línia gràfica i retolació. Segons la nota de TVE, el canvi «obeeix a la necessitat de respondre a les demandes dels espectadors del segle XXI: s'incorpora als continguts informatius la realitat augmentada, el disseny 3D, una narrativa i grafisme modern, una escenografia i una llum actual i un espai de treball de R+D+I».

El nou decorat és un espai diàfan. S'ha dissenyat una caixa buida amb una taula senzilla, lleugera i elegant que presideix en solitari. La resta és un espai perquè el comunicador pugui moure's en llibertat. Aquest gran canvi respon a un intent de fer créixer l'espai del Telediario per sortir de la taula i trobar millors vies d'explicar continguts en pantalla.

Sensació d'amplitud

Els canvis volen generar un univers envoltant i minimalista per explicar les notícies a través d'un discurs gràfic de gran impacte visual amb l'ajuda de les noves tecnologies: realitat augmentada i Virtual Windows, que amplia l'estudi i l'obre a l'exterior, i pantalles de led d'alta resolució amb una àrea de 87,5 metres quadrats.

A més, s'ha adaptat el control de realització i el plató amb noves robòtiques de càmera, grua telescòpica, il·luminació led i un nou sistema d'autoscript IP amb reconeixement de veu. La capçalera i la sintonia dels informatius també es renoven, amb un model de retolació que serà més actual i informatiu.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook