La coproducció de TV3 'La batalla per les xarxes' ha estat guardonada amb el premi al millor documental televisiu en la primera edició dels Premis Laya, convocats per l'Oficina de Drets Civils i Polítics, pel seu compromís amb els drets socials. Aquests premis tenen per objecte promocionar l'exhibició i l'emissió de cinema documental i la creació d'obres audiovisuals destinades a ser emeses per televisió. Dirigit per David Fontseca, el documental aborda el poder de les xarxes socials en la societat actual. El documental, que va guanyar també el Premi Memorijove 2020 al Festival Memorimage, el novembre passat, es va estrenar a 'Sense ficció' el 19 de novembre del 2019. Va ser el cinquè programa més vist del dia, amb 339.000 espectadors.

Després d'anar a Canes amb la distribuïdora internacional 3boxmedia, la versió en anglès 'Battle of Social Networks' ha arribat a més de vuit països. Es va estrenar el setembre de 2019 al programa 'Four Corners', de la cadena ABC Austràlia, una referència mundial en programes documentals de la televisió; més tard en van adquirir els drets d'emissió diferents mitjans de Mèxic, Alemanya, Portugal, Regne Unit, Croàcia, Irlanda i els Estats Units. També, fa unes setmanes, la versió anglesa ha estat adquirida per la plataforma digital Amazon Prime.El documental

Les primaveres àrabs, les protestes a l'Iran o el referèndum celebrat a Catalunya l'1 d'octubre de l'any 2017 són clars exemples del poder de les xarxes socials en la societat actual. Durant aquestes mobilitzacions, milers d'imatges i vídeos de les actuacions policials, gravats pels ciutadans, es van convertir en virals a les plataformes socials.

Alhora, una gran quantitat de desinformació també va començar a circular per internet. El documental planteja qüestions com qui ho fa i per què crea informacions falses, i per què aquest tipus de desinformació col·labora en la desacreditació de la mobilització social.

'Battle of Social Networks' també mostra la fragilitat d'alguns governs que veuen com estan perdent el control sobre la informació i sobre la ciutadania, i comencen a buscar mesures restrictives per aturar aquestes mobilitzacions organitzades a través d'Internet. Ara mateix, a països com la Xina o l'Iran hi ha persones empresonades per la difusió de contingut a les xarxes socials. Però també a l'estat espanyol o als Estats Units hi ha usuaris denunciats per les seves publicacions a les xarxes.