Als 13 anys, Ferran Latorre va llegir el llibre de l'alpinista austríac Peter Habeler Victòria en solitari, en què explica el seu ascens a l'Everest del 8 de maig del 1978 sense cap aparell d'oxigen, en companyia del muntanyenc italià Reinhold Messner, una proesa de resistència sense precedents a la història. D'aquella lectura en naixeria el seu gran projecte. El programa Sense ficció de TV3 estrena aquesta nit Ferran Latorre. Més enllà dels 8.000, un documental que recull la història d'una aventura filmada pel propi protagonista durant més de vint anys, amb el repte de convertir-se en el primer català que completi els catorze vuitmils

Es tracta del relat íntim i emocional sobre el somni de coronar els 8.848 metres de l'Everest. «És la muntanya dels meus somnis i alhora representa el meu límit: hi tinc una relació d'amor i odi», explica Ferran Latorre, camí del seu somni. «Tens com un diàleg amb la muntanya, de dir: 'Eh, que em deixes pujar?', 'Eh, que anirà bé i no passarà res?', 'Jo t'estimo, t'he adorat tota la vida, espero que això ho respectis i que em tractis bé'», afegeix l'alpinista català davant la càmara poc abans de fer realitat el seu gran somni.

Tot seguit, el programa estrenarà On brilla la llum, un documental que narra les aventures de Daniel Etter a les muntanyes de Bamian de l'Afganistan el 2014.