Notícies | TV

Spotify, Tinder i els diaris europeus s'uneixen contra la taxa del 30% d'Apple

Protesten perquè la multinacional exigeix una comissió de tots els pagaments de les aplicacions
24-09-2020 19:51
0 vots
El logotip d'Apple en una de les seves seus | Reuters

El logotip d'Apple en una de les seves seus | Reuters

Diversos desenvolupadors d'aplicacions mòbils, entre els quals Spotify, l'empresa matriu de Tinder, Epic Games (creadors de Fortnite) i el lobby dels editors de diaris europeus han format una coalició per fer front a la comissió del 30% que cobra Apple en les transaccions que es realitzen dins de les app descarregades des de la seva botiga. La Coalició per a la Justícia d'Apps (CAF, per les sigles en anglès) té entre els seus objectius defensar que les plataformes facin les reformes necessàries per «preservar» l'elecció del consumidor i assegurar un «camp de joc anivellat» per als desenvolupadors d'aplicacions i videojocs que «depenen» de les botigues d'aplicacions i plataformes «més populars». Entre els membres fundadors de la CAF hi ha Basecamp, Blix, Blockchain.com, Deezer, Epic Games, Match Group (matriu de Tinder), Prepear, Protonmail, Skydemon, Spotify i Tile. També s'hi ha sumat el lobby europeu d'editors de diaris News Media Europe, del qual forma part l'Associació de Mitjans d'Informació (AMI), que a Espanya aglutina la majoria dels grans mitjans.

Els diaris europeus

Al front comú també s'hi ha sumat el Consell Europeu d'Editors (EPC, per les sigles en anglès), un organisme que agrupa els presidents i consellers delegats dels grups de mitjans europeus. Entre els seus membres hi ha el conseller delegat de Grupo Prisa, Manuel Mirat; el conseller delegat de Vocento, Luis Enríquez Nistal; i el president de Prensa Ibérica, Javier Moll, editora de Regió7.

Tot i que la coalició defensa els seus principis pel que fa a totes les plataformes, en el comunicat en què ha anunciat la seva creació únicament s'esmenten Apple i la seva botiga d'aplicacions, App Store. Els membres de la CAF asseguren en el seu comunicat que les pràctiques de la companyia dirigida per Tim Cook han provocat «frustracions» per les seves «excessives» comissions i per les regles que donen a l'empresa un «avantatge injust» i «bloquegen competidors innovadors» en els últims anys. «Els desenvolupadors i els usuaris estan demanant a Apple que sigui millor», puntualitza la coalició al comunicat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (13:18 h)

Després

Cerca els teus programes preferits: