Notícies | TV

Les dones perden pes a TV3 durant la pandèmia i representen el 28% de les veus expertes

El CAC constata que les dones registren el 39,4% del temps de paraula del món sanitari, per sota del 47% habitual
27-07-2020 13:23
0 vots
Les dones estan infrarepresentades en els àmbits econòmic, laboral i de gestió | TV3

Les dones estan infrarepresentades en els àmbits econòmic, laboral i de gestió | TV3

La presència televisiva de les dones com a expertes i com a actors del món sanitari durant la pandèmia ha passat a ser el 28%, respecte al gairebé 50% que representava en períodes anteriors. Segons un informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre els continguts emesos per TV3 entre el 13 i el 31 de març, el 39% de les veus sobre la informació de la crisi de la covid-19 són femenines, per sota del 47% que representava en períodes ordinaris l'any 2018. Les dones estan infrarepresentades en els àmbits econòmic, laboral i de gestió, i només guanyen espai com a testimonis ocasionals, caracteritzats, en general, per l'emotivitat.

Tot i que la presència de la dona creix lleugerament durant la pandèmia, s'estanca en un terç del total: 36% del temps de paraula en els informatius i 33,2% en debats i entrevistes. Només en tertúlies i altres espais d'opinió assoleix valors paritaris.

El president del CAC, Roger Loppacher, ha demanat trencar aquest sostre de vidre d'un terç de presència de dones i manifesta que cal més representació de les dones en els àmbits rellevants de la gestió de la pandèmia. El temps de paraula de les dones també és minoritari en els governs i les administracions (35,4% en el Govern i 19% en el cas del govern espanyol).

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (12:56 h)

Després

Cerca els teus programes preferits: