Notícies | TV

«Crims» explica el cas de la manresana acusada d'un assassinat fa 15 anys

El programa conduït per Carles Porta recorda la misteriosa mort d'una bibliotecària a Sabadell
22-03-2020 22:54
0 vots
A l'esquerra, Helena Jubany (víctima mortal), i, a la dreta, Montse Careta (acusada que es va suïcidar a presó) | ARXIU

A l'esquerra, Helena Jubany (víctima mortal), i, a la dreta, Montse Careta (acusada que es va suïcidar a presó) | ARXIU

Aquesta nit a TV3, després de l'emissió del TN vespre, el programa Crims, dirigit i presentat per Carles Porta, emet un capítol doble del cas de la bibliotecària Helena Jubany, que va ser trobada morta a Sabadell el desembre del 2001. La principal acusada va ser una manresana, Montse Careta, que es va suïcidar quan era a presó. Encara ara no s'ha pogut resoldre el cas.

El primer capítol del cas comença la nit de l'1 al 2 de desembre del 2001, a Sabadell, amb una noia de 27 anys morta. És Helena Jubany i el seu cos apareix en un pati interior, nu i ple de cremades. L'Helena era de Mataró, havia estudiat periodisme, però després d'una sèrie de pràctiques en diversos diaris i televisions, va trobar feina a la biblioteca de Sentmenat com a responsable de la secció de literatura infantil. Arran d'aquesta feina va anar a viure tota sola a Sabadell.

A l'Helena la van trobar morta al pati interior d'un edifici del carrer Calvet d'Estrella de Sabadell, despullada i amb unes estranyes cremades repartides per diferents parts del cos. En un primer moment, la hipòtesi principal de la policia va ser el suïcidi, però ben aviat els investigadors van descobrir que l'havien drogada amb somnífers i que algú l'havia llençada des del terrat de l'edifici.

Descartat el suïcidi, una de les seves millors amigues explica a la policia que havia rebut dos anònims misteriosos abans de morir. En un hi havia una referència a la Unió Excursionista de Sabadell. Els escrits van fer que la policia centrés les investigacions en els amics que l'Helena havia fet a l'associació i sospités, sobretot, d'una de les seves amigues, Montse Careta, i de la seva parella, Santi Laiglesia. Però, tot i que Careta i Laiglesia eren personatges amb personalitats complicades, mai es va saber per què ho van fer ni si realment ho van fer ells.

En el segon capítol, el jutge que instruïa el cas ordena la detenció de Montse Careta. La policia està convençuda que també hi ha prou motius per detenir la seva parella, Santi Laiglesia. És més, afirmen que probablement qui va matar la bibliotecària va ser ell i no pas ella. Després de la detenció de la Muntsa, que es va suïcidar a la seva cel·la abans de ser jutjada, apareixen proves noves que acaben amb la detenció d'una altra sospitosa. Com la Muntsa, també és sòcia de la Unió Excursionista.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook