Notícies | TV

Minoria Absoluta i Dmax posen color a la vida de Franco

?Una minisèrie de dos episodis, que s'estrenarà el novembre, oferirà imatges inèdites del dictador
15-10-2019 21:34
0 vots
Franco en les imatges de la minisèrie | MINORIA ABSOLUTA

Franco en les imatges de la minisèrie | MINORIA ABSOLUTA

La figura del dictador Francisco Franco torna a estar d'actualitat davant la imminent exhumació de les seves restes, després de 44 anys enterrat al Valle de los Caídos, un cop rebut l'aval del Tribunal Suprem. Coincidint amb aquest fet, el canal Dmax té previst estrenar el mes de novembre Franco. La vida del dictador en color, una minisèrie documental de dos lliuraments que repassarà la biografia del dictador posant color a filmacions i fotografies originals de l'època.

Aquest nou projecte de la catalana Minoria Absoluta per a Dmax segueix el camí d'altres reeixits projectes de la cadena com España dividida: la Guerra Civil en color i més recentment España después de la guerra: el franquismo en color. Segons explica la cadena en un comunicat, ara serà el torn de repassar «de forma rigorosa i des d'una altra perspectiva visual» la vida de Franco. De nou a través de l'ús de noves tècniques de tractament digital, les imatges més importants de la vida del dictador (algunes d'inèdites) han estat acolorides de manera minuciosa per un equip de professionals, combinant les últimes eines digitals de tractament d'imatge i un laboriós procés de documentació per dotar-les del màxim realisme.

Per a la producció de Franco. La vida del dictador en color s'ha disposat de material d'arxiu procedent de la Filmoteca Espanyola i d'altres arxius nacionals i internacionals de l'època, tant privats com públics. Tot i que el gruix del material procedeix del NO-DO, el noticiari oficial de la dictadura franquista i única font historiogràfica oficial entre el 1942 i el 1976, la minisère inclourà filmacions prèvies, dels seus inicis com a militar els anys 20 i del seu paper cada vegada més preeminent en la Guerra Civil Espanyola, de la qual sortirà vencedor el 1939.

Filmacions inèdites de la seva vida que mai van veure la llum pública, fonts documentals gràfiques com imatges familiars, reportatges gràfics, articles de la premsa espanyola i estrangera seran altres components de la sèrie que contribuiran a crear una imatge integral de la personalitat de Franco. A més, els episodis es nodreixen d'imatges utilitzades prèviament en les sèries precursores d'aquest ambiciós projecte de Minoria Absoluta per a Dmax.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (06:29 h)

Després

Cerca els teus programes preferits: