Notícies | TV

Arrenca el rodatge del telefilm sobre la vida de Jacint Verdaguer

Lluís Maria Güell dirigeix «L'enigma Verdaguer», protagonitzat per Ernest Villegas
22-03-2019 11:51
0 vots
Ernest Villegas en el paper de Jacint Verdaguer ACN

Ernest Villegas en el paper de Jacint Verdaguer ACN

El dilluns 4 de març va començar el rodatge de L'enigma de Verdaguer, una pel·lícula per a televisió que fa una aproximació biogràfica a la vida i obra de l'escriptor Jacint Verdaguer. El film, una producció de Diagonal Televisió, i coproduïda per TV3 i RTVE, amb el suport de l'ICEC, està dirigit per Lluís Maria Güell. El rodatge de la pel·lícula durarà cinc setmanes, fins a principi d'abril, i es farà en diferents localitzacions, entre les quals destaquen Barcelona, Vallvidrera, Vilanova i la Geltrú, Cerda-nyola del Vallès, Arenys de Munt, Vic, Folgueroles, les Masies de Voltregà i Terrassa.

L'enigma de Verdaguer tracta sobre la figura de Jacint Verdaguer, mossèn Cinto, poeta i home d'Església, que va tenir una vida atzarosa i apassionant, una vida de pel·lícula. Va viure la glòria literària i es va convertir en el poeta més prestigiós del seu temps. Però les circumstàncies, i el seu propi caràcter indòmit i orgullós, van provocar la seva caiguda. D'aquesta manera, el film és la història de l'ascens i la caiguda d'aquest home, el principal mite literari de la llengua catalana.

Un personatge molt conegut i desconegut alhora. Tothom n'ha sentit parlar, tothom en sap quatre coses però pocs són capaços d'explicar com va ser la seva vida i obra.

El repartiment de L'enigma de Verdaguer està format per actors de renom com Ernest Villegas, en el paper de Jacint Verdaguer, Pere Arquillué, Roger Casamajor, David Marcé, Diana Gómez, Laia Manzanares, Clara Segura, Bea Segura, Llum Barrera, Dafnis Balduz, Aida de la Cruz, Pepa López, Francesc Orella, Juanjo Puigcrobé, Pau Durà, Carlos Serrano-Clark, Lluís Villanueva, David Vert i Xavi Sais.

La pel·lícula s'acosta a la figura de Verdaguer buscant l'home darrere del mite a través dels principals fets de la seva vida: des de la seva joventut, en què va recitar els primers poemes entre els companys de l'Esbart de Vic a la font del Desmai, fins als darrers dies, envoltat de familiars i religiosos que volen apropiar-se el seu llegat simbòlic.

L'enigma de Verdaguer situa el poeta al centre de l'acció, en fa un retrat humà i mostra les seves contradiccions interiors, els errors i les petites misèries, però també realça la seva força de voluntat, la solidesa de la seva fe i la seva bondat innata.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (00:30 h)

Després

Cerca els teus programes preferits: