Netflix ha anunciat aquest dimecres 6 de febrer la producció de cinc nous projectes espanyols, que estrenarà a partir del 2020. Cadascuna d'aquestes sèries es troba actualment immersa en una etapa de desenvolupament diferent. Entre les noves produccions s'inclouen una comèdia sobre un superheroi d'allò més terrenal a 'El vecino'; un drama a 'El desorden que dejas'; una minisèrie amb repartiment femení en 'Días de Navidad'; una adaptació del best-seller 'Memorias de Idhún' en format anime; i 'Valeria', un drama barrejat amb tocs de comèdia.

"La nostra aposta pel mercat espanyol continuarà augmentant, no només amb sèries sinó també amb pel·lícules, documentals o contingut no guionitzat", afirma el vicepresident de sèries originals, Francisco Ramos.

El vecino

Dirigida per Nacho Vigalondo i protagonitzada per Quim Gutiérrez, Clara Lago, Catalina Sopelana i Adrián Pino, segueix els passos de Javier, a qui no li van massa bé les coses. La seva vida no millorarà en caure-li a sobre un extraterrestre, que li traspassa els seus superpoders abans de morir.

Serà José Ramón, el seu veí, qui li ensenyi a utilitzar els seus nous poders per fer el bé i a ocultar la seva identitat secreta, especialment a Lola, que ha decidit donar-li un gir a la seva mediocre carrera de periodista investigant Tità, el misteriós superheroi.

El desorden que dejas

Escrita i creada per Carlos Montero, està basada en la novel·la homònima publicada per Planeta, Premi Primavera de Novel·la 2016. "Amb la intenció de donar-li una segona oportunitat al seu matrimoni, Raquel, una jove professora de literatura, accepta una feina al poble on va créixer el seu marit. Aviat descobrirà que una altra professora es va suïcidar, possiblement víctima de bullying per part dels seus propis alumnes. Raquel iniciarà la seva pròpia recerca per descobrir la veritat en un lloc on tots semblen guardar secrets", diu la sinopsi.

Días de Navidad

Creada i dirigida per Pau Freixas, presenta la celebració nadalenca de quatre germanes durant tres èpoques diferents que, al seu torn, representen tres etapes clau en les seves vides: l'adolescència, la vida adulta i la tercera edat. A través del pas del temps i diferents perspectives es podran veure dinàmiques familiars, secrets i enfrontaments personals.

Compta amb un repartiment encapçalat per Verónica Echegui, Anna Moliner, Nerea Barros, Elena Anaya, Victoria Abril, Verónica Forqué, Charo López, Ángela Molina.

Memorias de Idhún

Basada en la trilogia de Laura Gallego, el projecte estarà dirigit per Maite Ruiz de Austri i escrit per Laura Gallego i Andrés Carrión. El dia en què es va produir a Idhun la conjunció astral dels tres sols i les tres llunes, Ashran, un nigromant, va aconseguir el poder i va començar un regnat de terror conegut com el de les serps alades. La primera batalla per la llibertat d'Idhún es lliura a la Terra, on Jack i Victòria lluiten per detenir Kirtash, l'assassí enviat per Ashran per acabar amb els idhunitas que van fugir de la seva tirania. Els protagonistes, però, segueixen sense saber els designis d'una profecia que entrellaçarà els seus destins en una trama d'amor i odi que desencadenarà duels a mort i forjarà insòlites aliances.

Valeria

Basada en les novel·les d'Elisabet Benavent, 'Valeria' és una escriptora en crisi, tant per les seves novel·les com pel seu marit i la distància emocional que els separa. Es refugia en les seves tres millors amigues: Carmen, Lola i Nerea, que li donen suport durant el seu viatge. Valeria i les seves amigues estan immerses en un remolí d'emocions sobre l'amor, l'amistat, la gelosia, la infidelitat, els dubtes, els desamors, els secrets, el treball, les preocupacions, les alegries i els somnis sobre el futur.