Aquest juliol serà molt refrescant i especial per als seguidors del Cuines. El programa es desplaçarà fins al delta de l'Ebre per cuinar amb productes autòctons de la zona com l'anguila, els musclos, les ostres, l'arròs o el crestó. En aquesta reserva de la biosfera i en l'entorn de dos espais únics com són una musclera i una barraca tradicional, Marc Ribas prepararà receptes que combinaran la senzillesa amb la qualitat del producte.

I no ho farà sol, perquè en algunes ocasions ho farà acompanyat de grans xefs com Enric Hercé, del restaurant Rosa dels Vents del Sallés hotel & Spa Cala del Pi de Platja d'Aro, Iolanda Bustos, xef del restaurant La Calèndulam, o Ladis Alcalàm, del restaurant Mas Prades de Deltebre i guanyador del programa Joc de cartes.

També hi haurà espai per a l'humor perquè en Marc ense-nyarà com es pot fer una recepta tan pròpia del delta de l'Ebre com l'all i pebre d'anguila, amb els integrants del grup Quico el Cèlio, el mut i el noi de Ferreries.

En aquests programes, explicaran detalladament com es cultiven els musclos i les ostres en una musclera, acompanyaran un mariscador a trobar tallarines, o ca-nyuts, i visitaran les salines del delta, d'on s'obté una de les sals més gurmet, la flor de sal.

També hi haurà temps perquè Marc Ribas rebi convidats a la seva cuina, que l'ajudaran a preparar receptes senzilles i refrescants, que tothom es veurà amb cor de preparar aquest estiu. Gemma Nierga, que està preparant un programa per a la tardor de TV3, tot i no ser una experta cuinera, ajudarà en Marc a fer un salmó fumat amb mongetes. Elisabeth Cortiles, que viatja per tot el món cada diumenge amb Origen Catalunya cercant les millors exportacions de productes del país, s'atrevirà a fer un suflé de xocolata. Laura Rosel, presentadora de l'èxit de la temporada dels dissabtes, Preguntes freqüents, refrescarà amb la seva simpatia i una crema freda de cogombre. I l'home de les mil imitacions, Pep Plaza, farà riure amb tots els personatges que aniran desfilant mentre cuinaran.