Notícies | TV

Si ets dels 80, segur que recordes aquests dibuixos

Repassem algunes de les sèries infantils que van triomfar fa prop de 40 anys
09-06-2018 18:46
2 vots
Si ets dels 80, segur que recordes aquests dibuixos

Si ets dels 80, segur que recordes aquests dibuixos

Ni Pokemons, ni Patrulla Canina ni Bob Esponja. Si ets nascut a principis dels anys 80 vas créixer xalant amb les aventures del Capità Harlock, He-Man i l'osset Faluc. I d'això ja fa gairebé quatre dècades. No és un bon moment per mirar enrere i recordar aquelles ja mítiques sèries? Ens acompanyes?

He-Man
L'èxit d'aquesta sèrie va convertir la figura de He-man en una de les joguines més venudes dels 80. Eres més fan d'ell o del dolent, Skeletor, el Senyor Fosc?

Osset Faluc
De Polònia va arribar una entranyable sèrie d'animació, l'Osset Faluc, que al seu país es coneixia com a Mis Uszatek. Te'n recordes? Cada capítol començava amb el petit ós despertant-se al seu llit i acabava tornant a dormir.

Els descamisats
Originalment es deia Shirt Tales i estava protagonitzada per un grup d'animalons simpàtics. De la productora Hanna-Barbera i estrenats l'any 1982 a la NBC, a Catalunya es van emetre per TV3.

Los diminutos
A Espanya, l'adaptació televisiva de les novel·les infantils de John Peterson van començar-se a emetre el 1986. En total, 29 capítols d'uns 22 minuts cada un.

Capità Harlock
El Capità Harlock i la seva tripulació, embarcats a l'Arcàdia, tenien la missió de salvar la humanitat, amenaçada per una raça extraterrestre anomenada mazoni. Produït per Toei Animation el 1978.

Els Barrufets
Un dels grans clàssics. Va arribar de França (Les Schtroumpfs) el 1983 a TVE i després a TV3. Les aventures d'aquests personatges blaus perseguits pel Gargamel i el seu gat Azrael han acompanyat l'infantesa de molts nens catalans dels 80, i també de l'actualitat, ja que de tant en tant es torna a emetre i se n'han fet pel·lícules i noves adaptacions

Dragones y mazmorras
Hank, Diana, Sheila, Eric, Presto i Bobby són un grup d'amics que pugen a una muntanya russa, on una porta dimensional els envia al món de Dungeons & Dragons. A TVE es va començar a emetre el 1985.

Aquamann
Tot i que la sèrie de DC Comics és de l'any 1967, a casa nostra va arribar als 80, com altres títols de superherois: Superman i Batman.

Érase una vez el hombre
Ha estat la porta d'entrada de molts infants a la història de la humanitat. Una sèrie que a Espanya es va poder veure a partir de 1979 i que als 80 va assolir grans audiències. Se'n venien còpies en VHS i ara se segueix venent en DVD.

Tortugues Ninja
No podia faltar en aquest repàs a les sèries infantils dels anys 80 les fabuloses Tortugues Ninja. Sí, semblen més recents, però l'any 1987 ja donaven guerra a TV3. Quina era la teva preferida? Leonardo, Raphael, Michelangelo o Donatello?


 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (12:06 h)

Després

Cerca els teus programes preferits: