Notícies | TV

«60 minuts» mostra els comptes pendents de l'actual Guatemala

El documental «La càrrega de la pau» narra la lluita d'una fiscal contra la impunitat del genocidi
0 vots
Clàudia Paz.

Clàudia Paz.

Guatemala viu en un estat de violència permanent. Només el 2% dels casos d'assassinat s'han resolt. La immensa majoria de crims de la dictadura militar dels anys 80 encara els envolta la impunitat total.

La societat ha perdut l'esperança i la fe en la justícia. És en aquest context que Claudia Paz y Paz, fiscal general del país des del 2010, mira de canviar l'espiral de corrupció, violència i impunitat. L'antic dictador Ríos Montt ha estat condemnat per genocidi. És el cas que Claudia ha pogut d'exposar per mostrar a tot el país que les coses poden canviar. Però pot ser capaç de deixar un llegat a partir del qual el país pugui construir un futur en pau?

El programa 60 minuts intenta respondre aquesta i altres preguntes amb l'estrena del documental La càrrega de la pau, un treball que a partir d'un accés privilegiat a la figura de la fiscal general, a la seva carrera professional i compromís ètic, mostra el perfil actual de Guatemala. La seva obstinació, però, té un elevat preu: les nombroses amenaces que rep i una dotzena de guardaespatlles li recorden diàriament els perills que l'assetgen.

Tot seguit, el programa del canal 33 recupera Ucraïna no és un bordell, el relat del moviment feminista en topless Femen, una producció que es va estrenar al Festival de Cinema de Venècia del 2013. El documental s'endinsa en la realitat i la història d'aquest grup feminista que, amb els anys, ha estés el seu activisme per arreu del món.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (16:36 h)

Després

Cerca els teus programes preferits: