Des del 16 de gener es roda la segona temporada de la sèrie de TV3 produïda per Mediapro Nit i dia, el thriller protagonitzat per metges forenses, policies i jutges, personatges que conviuen dia a dia amb els aspectes més foscos de la realitat. «Fem una mica de teatret», criden en el set de rodatge, i Peter Vives i Lluïsa Mallol assagen l'escena que gravaran al cap d'uns moments. Manuel Huerga, el director, no es perd cap detall. La segona temporada de Nit i dia està en marxa.

Molts ulls miren com Damià Camps dorm tranquil·lament al seu llit quan algú li obre de cop les cortines i el desperta. A l'equip habitual s'hi va sumar la premsa, que dimecres va visitar el rodatge del thriller de TV3. L'acció passa al loft que és habitatge i estudi d'art d'aquest artista emergent. Ha tingut l'ajuda d'una dona forta, decidida, poderosa, Joana Porta, esposa d'un polític de moral dubtosa. Ella li ha obert les cortines i li ha interromput el son. Al cap de tres hores agafen un avió cap a Zuric. Li ha aconseguit una entrevista al canal Arte, li diu. Li fa la maleta, ella mana.

Vives i Mallol interpreten dos dels nous personatges de la segona temporada de Nit i dia. Al seu costat, noms com Josep Maria Pou, Pep Cruz, Irene Montalà, Clara Segura, Miquel Fernández, Mar Ulldemolins, David Verdaguer i Andrés Herrera.

«La primera temporada mostrava el costat fosc de les persones en un àmbit privat. En aquesta segona, el costat fosc és en un àmbit més públic, més social. Parlem de corrupció política, moral i de menors, però, sobretot, parlem de la culpa, de la impunitat, del perdó i del passat», va explicar Jordi Galceran, creador de la sèrie juntament amb Lluís Arcarazo. La temporada resultarà més violenta moralment, perquè no hi haurà un assassí patològic, un psicòpata, sinó que, com diu Arcarazo, «les persones que cometen els crims en són conscients. Ho fan a sang freda».

En resum, una trama de corrupció política amb una d'assassinat. Personatges que tenen portes obertes amb el passat i en trobar-se fa que se'n tanquin algunes però que se n'obrin altres de pitjors. Trames que es poden llegir en l'actualitat i recordar casos reals.