Notícies | TV

Clara Lago: "Em costa més un accent basc que parlar en anglès"

L'actriu promociona la seva última pel·lícula 'Extinction', el seu primer treball en anglès
29-07-2015 10:34
0 vots
L'actriu estrena 'Extinction' el 14 d'agost. EFE

L'actriu estrena 'Extinction' el 14 d'agost. EFE

L'actriu espanyola Clara Lago ha reconegut en una entrevista a Europa Press que li "costa més" fer "un accent basc que parlar en anglès". La intèrpret madrilenya ha fet aquestes declaracions durant la promoció de la pel·lícula 'Extinction', cinta post-apocalíptica de terror rodada en anglès, dirigida per Miguel Ángel Vivas i que s'estrenarà el 14 d'agost.

Durant l'entrevista, Lago ha estat acompanyada de Matthew Fox (Jack a la sèrie 'Perdidos'), qui protagonitza el film al costat de Jeffrey Donovan i la petita actriu Quinn McColgan.

Respecte a l'idioma amb el qual s'ha rodat, Clara Lago ha indicat que, per a ella, "treballar en anglès era un repte, perquè era la primera vegada", però que "per sort", va passar un any a Estats Units, amb la qual que es comunica, es relaciona i interpreta fàcilment en l'idioma. "No suposa un handicap", ha afirmat. L'actriu també ha revelat que el director de la cinta va aprendre anglès per poder dirigir als actors.

Segons Miguel Ángel Vivas, va ser ell qui va plantejar que el projecte es rodés en anglès, encara que no sabés parlar-lo. "Com vam tenir dos anys, vaig tenir temps per aprendre bé", ha expressat. El mètode que s'ha seguit ha estat "llegint tot en anglès, molt autodidacta i deixant-me anar a poc a poc", afirma.

'Extinction' és una "faula sobre la paternitat", prossegueix el director, en què Vives ha volgut reflectir "el difícil que és educar una nena que està a punt de convertir-se en adolescent", però "si ja és complicat fer-ho en aquest món, imagina fer-ho en un món post-apocalíptic amb aquest tipus de criatures ", ha expressat. Així, ha recalcat que el que més li interessava de la pel·lícula ha estat "el drama humà" i que volia centrar-se en "una història petita, íntima".

A la cinta, l'escenari és un món apocalíptic en què pràcticament queden tres persones, Patrick, a qui dóna vida Matthew Fox, Jack, personatge interpretat per Jeffrey Donovan i la petita Lu, de nou anys. Fox ha destacat "la faceta de supervivent" del seu personatge, ja que, segons ha dit, "té una gran càrrega de dolor i una gran càrrega emocional". A més, és un personatge que està "gairebé dement". Així mateix, ha declarat que espera que "els espectadors preguntin què és el que li ha passat a aquest home, i aquestes preguntes van revelant a poc a poc.

D'altra banda, Clara Lago dóna vida a una dona embarassada que "apareix al final de la pel·lícula per atreure simbòlicament l'esperança a la resta dels pesonatges". "És complicat definir a aquest personatge", ha admès l'actriu, que no obstant això, ha reconegut que es tracta d '"una supervivent nata" i d' "una mare en potència".

En el cas de Patrick, Matthew Fox ha explicat que quan va parlar amb Vives, sabien el risc que hi havia que Patrick pogués ser un personatge amb el qual el públic no podria identificar-se, perquè podria ser "massa distant, llunyà". En canvi, l'actor ha reconegut que Miguel, el director, "va ser molt llest" a l'hora de donar als actors "temps abans d'iniciar el rodatge", com va ser seure a la taula a parlar, assajar algunes seqüències, conèixer-se, i quines eren els seus papers. "Hi ha molts directors que no es prenen aquest temps", ha admès Fox.

El director ha dedicat molt bones paraules per als actors de la pel·lícula. De Mathhew Fox ha comentat que és "un cavaller, de fàcil tracte, una persona educada", així com que "ha fet un treball increïble en la pel·lícula". "Ha donat la seva ànima, el seu cor, el seu cervell, ho ha donat tot, tota la seva energia i això es veu en la pel·lícula", ha reconegut. De Clara Lago ha destacat la seva "energia" i la seva "força", mentre que Jeffrey Donovan "ha donat humanitat a un personatge que, de guió, costava que caigués bé". "Ha aconseguit aquesta dualitat, ho ha plasmat molt bé", confirma.

Però els majors elogis del director han anat a parar a Quinn McColgan, actriu de nou anys que dóna vida a Lu. "És el millor que m'ha passat a la vida", comenta durant l'entrevista, perquè, al seu parer, és una nena que "no només actua, sinó que sap escoltar". "És una nena molt intel·ligent. Lu és l'ànima de la pel·lícula, el cor, el futur, la nena és la més important de la història, és el pilar". "Va ser amor a primera vista", relata Vives, que després va afegir: "es menja el rodatge".

'Extinction', a més de drama, compta amb diverses escenes d'acció, seqüències que Fox ha qualificat com "molt dures de rodar", com és el cas d'aquella en què es baralla amb una de les criatures i afecta això a la logística. "No hi havia neu, estàvem rodant en un plató, amb materials artificials per crear la neu, això va ser molt difícil, se't ficava als ulls, era incòmode", ha declarat. Però també ha admès que "hi havia escenes que van ser difícils en el pla emocional", com quan el personatge comença a perdre el seny.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (09:37 h)

Després

Cerca els teus programes preferits: