Notícies | TV

Batman: 72 anys de cinema i televisió en un vídeo

El clip, obra de la revista d'art MVOD i amb música de Hans Zimmer, arrenca amb imatges del primer serial
29-07-2015 09:05
0 vots
L'evolució de Batman. EP

L'evolució de Batman. EP

Pràcticament des del seu naixement en els còmics, Batman ha estat present en el cinema i la televisió. Més de 70 anys en pantalla en què el cavaller fosc ha sofert una notable evolució marcada per diferents estils i tendències. Una metamorfosi que aquest vídeo repassa en poc més de tres minuts i mig.

El clip, obra de la revista d'art MVOD i amanit amb la imponent música de Hans Zimmer, arrenca amb imatges del primer serial de 'Batman' en blanc i negre de 1943. Després arribaria una altra adaptació a la petita pantalla, 'Batman & Robin', que el 1949 i després de la Segona Guerra Mundial no amagava el seu marcat caràcter propagandístic que incidia en la figura de l'heroi com a detectiu.

Després, ja en color, saltem fins als seixanta i ens trobem amb el 'Batman' d'Adam West, la sèrie de televisió dels Paf !, Splash! i Crash! que també va tenir la seva pròpia pel·lícula. Ja el 1989 arriba la primera gran adaptació del personatge de Bob Keane, el 'Batman' de Tim Burton protagonitzat per Michael Keaton.

Keaton va repetir amb 'Batman Torna' (1992) i el testimoni el va agafar Val Kilmer amb 'Batman Forever' (1995). D'estètica molt més 'brillant' amb aquest Batman el nivell va baixar, cert, però no fins al punt al qual el mateix Joel Schumacher va portar al personatge en la infame 'Batman & Robin' amb George Clooney com a protagonista. Els ja llegendaris 'batpezones' del vestit de Clooney resumeixen millor que cap adjectiu la magnitud d'aquell despropòsit.

I després va arribar Nolan. La seva trilogia del 'Cavaller Fosc', iniciada el 2005 amb 'Batman Begins' va recollir al personatge de l'abisme del ridícul al que li havien llançat i el va elevar fins a l'excel·lència cinematogràfica. Una increïble millora que també es va deixar des del punt de vista estrictament estètic amb les interessants evolucions del vestit. El mateix podem dir del batmóvil i la resta de 'joguines' de Bruce Wayne.

Una evolució que viu un nou capítol de la mà de Zack Snyder, que en 'Batman v Superman' ens presentarà un Batman tan fosc com el de Nolan, però més crepuscular. Un personatge que estèticament beu directament del còmic de Frank Miller i que en els avenços que hem pogut veure suposarà un notable canvi a nivell estètic.

 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Ara a la TV

Ara (13:10 h)

Després

Cerca els teus programes preferits: