Viatges

Bruges, ciutat de canals i ponts

0 vots

Manresa - Barcelona

Coneixerem Bruges, una ciutat que deu el seu nom als ponts que la travessen i que té el seu màxim atractiu en el nucli antic.

A pocs quilòmetres de Brussel·les, i ja molt a prop del mar del Nord, es troba la mal anomenada per molts la Venècia del Nord (oi que no anomenen Venècia la Bruges del sud?). Gràcies a la seva xarxa de canals, que confereixen a la ciutat un aspecte singular, és per a qui subscriu i recomana aquesta ruta potser la ciutat més bonica del món. Bruges és una ciutat que respira un pur aire medieval en tots els racons. Un cop situat a la zona coneguda com intramurs, vegeu el centre antic, Bruges és màgia a cada pas que doni. El Markt, gran plaça rectangular, és el centre de la ciutat, inconfusible pel seu gran campanar. Amb el monument a Jan de Breydel i Pieter de Coninck al centre, el Markt és una autèntica col·lecció de palaus medievals i restaurants simultàniament. No es perdi els Hallen, l’antic mercat de 1248, un superb edifici que reflecteix tota la riquesa de la història flamenca. El Burg, al costat del Markt, és un altre impressionant escenari medieval. L’església de Sant Donaciano, el palau de justícia de 1727, la basílica de la Santa Sang i, molt especialment, l’Ajuntament gòtic del 1376, un palau antic utilitzat per a recepcions, són d’obligada visita. La catedral de Sant Salvador li cridarà l’atenció per ser la primera catedral gòtica construïda amb el típic maó flamenc.
A Bruges, Brugge en flamenc, nom que fa més referència als ponts que solquen la ciutat més que aquestes senyores que volen amb escombra, us recomano que camineu molt, que visiteu tots els racons de la ciutat. Preneu com a referència els llocs esmentats, però deambuleu, camineu sense un rumb estrictament fix i literalment perdeu-vos pels seus car- rers. Viatjareu en el temps. No es perdeu, encara que fru-ho amb tranquil·litat, respecte, discreció i silenci, el Beginhof. És un dels beateris més antics de Bèlgica i potser un dels racons de la ciutat on el temps s’ha aturat amb més força des de fa diversos segles.
Bruges no és ciutat, afortunadament, de grans hotels. Pràcticament, per no dir que tots, els hotels del centre ocupen antics palaus. M’agradaria acabar aquest article fent una menció expressa a l’hotel NH Bruges, una cadena espanyola on us sentireu com a casa. L’hotel és en un antic monestir del segle XVII en el qual els finestrals, bigues de fusta i xemeneies han estat perfectament restaurats i conservats. Sens dubte, una aposta segura per continuar vivint la màgia d’aquestes ciutats. Agraeixo a Carine Olivier de NH Bruges la seva col·laboració  i a Veerle Van Audenaerde i Kathleen Bertier de Meeting in Brugge Congressbureau la seva inestimable ajuda. A totes tres les felicito per l’amor que manifesten per la seva terra.


Francesc Poyato
.

Director comercial de Top Congress, organitzador professional de congressos.

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Més plans

Una vista de les teulades de Nuremberg.

VIATGES | Nuremberg, la història alemanya reflectida en una ciutat

La ciutat es presenta com un record d'un passat que no convé oblidar

Parc Natural Sa Foradada.

Els parcs naturals a Mallorca que cal visitar

Una illa que atrapa els turistes pel sol i la platja, també sorprèn per les meravelles dels seus espais protegits

Banyalbufar

Cinc llocs per redescobrir Mallorca

A l'illa de les mil cares sempre hi ha llocs amagats dels quals gaudir, o als quals tornar

Vista aèria de cala Bassa.

Les millors platges d'Eivissa

Ses Salines o Cala Bassa, són algunes de les cales que no et pots perdre si visites l'illa

De:
Fins a: