Viatges

Luxemburg, les joies medievals

0 vots

Manresa - Barcelona

Vianden i el seu impressionant castell del segle IX, l’església de Diekirch i les ruïnes el castell de Bourscheid són grans tresors de Luxemburg

En aquest article recorrerem les poblacions de Vianden, Diekirch, Ettelbruck, Bourscheid, Esch-sur-Sûre, Wiltz i Clervaux.


Vianden és sens dubte una de les petites ciutats més pintoresques de tot el país. Situada en una de les ribes del riu Our, conèixer aquesta ciutat li ocuprà gairebé un dia en la seva agenda. Als peus de l’impressionant castell del segle IX i origen dels comtes de Vianden, aquesta joia de l’edat mitjana centreeuropea mereix una visita (www.castle-vianden.lu). Una altra de les activitats que li recomano que anoti a la seva llista és la d’agafar el telecadira que el portarà fins a un punt culminant a 450 metres d’alçada, amb unes vistes sobre el castell, la ciutat i el riu que no trobarà en cap altre punt de la zona. Si a més, li agrada l’excursionisme, a Vianden podrà fer algunes bones rutes. De tornada a la ville basse, encara podrà visitar la casa de Victor Hugo, que, expulsat de Bèlgica el 1870, va decidir passar una època de la seva vida a Vianden, atret sens dubte per l’ambient romàntic de l’època. Vianden és un dels millors punts on podeu dinar o sopar, i també allotjar-vos. La proposta d’hotels és molt atractiva, i sens dubte, la dels restaurants encara més. Veureu que molts locals estan adaptats a motoristes ja que Vianden és al cor d’una de les rutes més valorades pels amants de les dues rodes. Els plats a base d’embotits locals o truita de riu posaran un colofó ​​final extraordinari a la seva visita a la zona.
En direcció sud podrà conèixer una de les principals ciutats de les Ardenes. Diekirch, coneguda per donar nom a una dels principals cerveses nacionals, és a la conca del riu Sûre i és una ciutat que amb 6.000 habitants, pot presumir de tenir l’església de Sant Llorenç, monument històric al centre del barri antic de Diekirch que gràcies a ser per a vianants, és també una petita delícia comercial. Una mica allunyat del centre trobareu els museus d’Història Militar, una bona visita si està interessat a conèixer alguna cosa més sobre la batalla de les Ardenes. Ettelbruck, a pocs quilòmetres de Diekirch i amb 8.000 habitants, forma al costat d’aquesta darrera, la petita metròpolis i centre de serveis. Ettelbruck, el pont d’Àtila, reflecteix no només que és en l’actualitat un nus de comunicacions terrestre i ferroviari, sinó que ja ho era en l’època dels romans. El centre de Ettelbruck és un dels millors llocs que conec en aquest país per prendre un bon cafè amb pastís a l’hivern o un gelat a l’estiu.
De nou cap al nord, i tornant al cor de les muntanyes, podrà aturar-se a admirar les ruïnes del castell de Bourscheid que, situat sobre un penyal de més de 100 m d’altura, passa per ser una de les postals més típiques del passat medieval de Luxemburg. Il·luminat de manera espectacular a la nit, és una visita que no decep ningú (www.bourscheid.lu). Canviant el rumb ara en direcció oest i endinsant-se en carreteres locals, podrà arribar a un dels millors secrets, o almenys, un dels que la mare natura millor guarda. Em refereixo a Esch-sur-Sûre, una petita població a la qual accedirà des de la carretera principal per un túnel després del que seguint el curs del riu Sûre, trobarà sobre un petit promontori en un meandre del riu. El que més li cridarà l’atenció són les ruïnes del castell del segle X que dominen el poble, però també l’atreurà la calma que es respira en aquest petit centre del trekking.
De nou en direcció nord trobarà al cor de les Ardenes la que per molts és la seva capital. Wiltz, ciutat que reparteix el seu territori entre la part alta i la part baixa, és una localitat que amb 5.000 habitants ofereix al turista l’imponent castell dels antics comtes de Wiltz.
Clervaux, gairebé en l’origen de la nostra ruta per les Ardenes, és expressament, el punt final. Petita localitat de menys de 2.000 habitants i situada en un meandre del riu Clerve, Clervaux és àmpliament coneguda pel seu castell feudal que, de color blanc, data els seus orígens al segle XII. A l’interior s’hi troba la col·lecció de fotografies «The Family of Man», creada el 1955 per Edward Steichen per al MOMA de Nova York, és patrimoni mundial per la Unesco. De ben segur que també li cridarà l’atenció, a Clervaux, l’Abadia Benedictina de Sant Maurici que, de l’any 1910, destil·la un profund estil Cluny. No li amagaré que a la localitat de Clervaux també trobarà excel·lents restaurants i bons hotels.


Francesc Poyato. 
Director comercial de Top Congress, organitzador professional de congressos.

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Més plans

El salt del roure.

Dues excursions per descobrir la Vall d'en Bas

Una gran diversitat de rutes configuren l'entorn de la localitat

Passera de fusta i una de les pedres exposades al Jardí de roques de Rubió.

Un jardí de roques per explicar la riquesa geològica del Parc Natural de l'Alt Pirineu

A Rubió (Pallars Sobirà), els visitants hi podran veure una dotzena de pedres, la més antiga de fa 450 milions d'anys

El Palau Ducal de la localitat burgalesa

Lerma, el senyoriu burgalès del duc

Declarat conjunt històric, Lerma és un municipi que guarda un dels millors conjunts urbans del barroc espanyol

Rutes en Alacant

Rutes per refrescar-se aquest estiu a la Comunitat Valenciana

Descobreix nombroses escapades que combinen l'aigua amb paisatges de gran bellesa

De:
Fins a: