Viatges

Luxemburg, la capital

0 vots

Manresa - Barcelona

Després de recórrer les Ardenes i les joies medievals d’algunes petites poblacions de Luxemburg com Vianden o Diekirch, és obligat visitar la capital: tot un oasi per a aquells que fugen del món rural.

Situada al sud del país, Luxemburg és al Gutland o Coeur du Bon Pays, una regió eminentment agrícola, de tendència plana en la seva orografia, que ofereix una contraposició quasi perfecta en la definició del seu paisatge al que són les Ardenes, només uns pocs quilòmetres més al nord. Luxemburg, el ducat, és un país de molts contrastos i riquesa en la diversitat dels seus paisatges. El Gutland, ens ofereix un nou exemple d’aquest axioma.
La història medieval continua sent també un dels grans patrimonis culturals i arquitectònics al Coeur du Bon Pays. La Vall dels Castells és una petita ruta imprescindible: Ansembourg, Hollenfels, Useldange, Shoenfels, Septfontaines, Pettingen i Mersch. Un sender de gairebé 40 quilòmetres uneix totes les poblacions, oferint una manera diferent i saludable de seguir aquest recorregut.
La ciutat de Luxemburg, capital del ducat, és una ciutat que guarda agradables sorpreses i racons a descobrir. Autèntica gran urbs de país, aquesta ciutat és un autèntic oasi per als urbanites que desitgen fugir del món rural o semirural que representa gairebé tota la resta del país. Luxemburg és la capital de tots els granducales, com també s’anomena als luxemburguesos.
Luxemburg és una ciutat que està enclavada sobre un penyal a la confluència dels rius Alzette i Petrousse. Perquè es faci una idea, li diré que per anar al centre de la ciutat, sempre haurà de pujar o creuar per un pont. Així és, ja que Luxemburg, també conegut com "el Penyal del Nord", ocupa literalment un penyal envoltat per un autèntic bosc, en altre temps fosses de protecció militar. El centre de Luxemburg és un lloc on podrà pedalar, caminar i prendre el sol (no durant tot l’any), estant a només cinc minuts de les principals places. Sens dubte, aquest és un dels grans patrimonis i mèrits que té aquesta capital, que ofereix als seus habitants –poc més de 100.000– una excel·lent qualitat de vida. Històric encreuament de camins, Luxemburg és frontera natural entre el món germànic i el llatí. Amb persones vingudes de més de 110 nacions, Luxemburg, una de les capitals europees, és una ciutat que el captivarà.
El centre de Luxemburg és un lloc molt entranyable i agradable per conèixer a peu. Com en tantes altres ciutats, les seves principals places són els millors punts de referència. Amb vistes a la vall de la Petrusse i al pont Adolf, la plaça de la Constitució és sens dubte el millor lloc per començar a conèixer la capital del Ducat. Sobre una vasta extensió, la plaça de la Constitució és el lloc ideal per explorar les mundialment conegudes Casamates o fortificacions excavades a la roca. S’estenen sobre més de 23 quilòmetres i van ser construïdes entre els segles XVII i XVIII. Patrimoni Universal, aquestes galeries són una visita de les que no s’obliden per la seva impressionant construcció, excavada íntegrament a la roca i per defensar la ciutat d’invasions d’altres temps.
La Catedral de Notre-Dame, a uns metres de la plaça Constitució, és també molt interessant de visitar. Construïda al segle XVII en estil barroc, aquesta catedral uneix algunes mostres de gòtic i renaixement, com es pot veure tant en façana com en les seves torres. Mauseleu de la família Ducal, la catedral de Notre-Dame precedeix a la plaça Guillaume, una plaça que reconeixerà de seguida gràcies a l’estàtua eqüestre de Guillem II, rei d’Holanda i Gran Duc de Luxemburg. Plaça central de la ciutat, aquest ampli espai acull l’Ajuntament, un edifici neoclàssic del 1830 molt atractiu i els dissabtes, especialment gràcies al mercat setmanal, aquesta plaça presenta un aspecte molt animat. En una de les cantonades de la plaça veurà la Brasserie Guillaume, un bon lloc per menjar tranquil·lament. Un passadís al costat de la Brasserie, el portarà a la Place d’Armes, potser el lloc més animat de tota la ciutat. Amb una superfície presa per les terrasses dels restaurants i cafeteries, la place d’Armes ofereix concerts en època estival, el que li confereix a aquest espai urbà un encant especial. El Cercle Municipal, en un extrem de la plaça, i amb funcions administratives en l’àmbit de l’ajuntament, és un bonic edifici que corona la Place d’Armes. Passegeu pels comercials carrers de la Poste, Monterey, Capucins o la mateixa Grand Rue. Veureu un comerç més elitista i selecte que a la resta de la ciutat.


Francesc Poyato
. Director comercial de Top Congress, organitzador professional de congressos.

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Més plans

Una vista de les teulades de Nuremberg.

VIATGES | Nuremberg, la història alemanya reflectida en una ciutat

La ciutat es presenta com un record d'un passat que no convé oblidar

Parc Natural Sa Foradada.

Els parcs naturals a Mallorca que cal visitar

Una illa que atrapa els turistes pel sol i la platja, també sorprèn per les meravelles dels seus espais protegits

Banyalbufar

Cinc llocs per redescobrir Mallorca

A l'illa de les mil cares sempre hi ha llocs amagats dels quals gaudir, o als quals tornar

Vista aèria de cala Bassa.

Les millors platges d'Eivissa

Ses Salines o Cala Bassa, són algunes de les cales que no et pots perdre si visites l'illa

De:
Fins a: