Patrimoni

Museu de la Colònia Vidal

0 vots

Puig-reig - Barcelona

La visita al Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig ens permet passejar pels principals edificis i racons d'aquesta colònia i reviure, recordar o descobrir com era la vida quotidiana, en una colònia tèxtil, a principis del segle XX.

La visita guiada a la colònia Vidal consta de dues parts diferents: l'espai industrial i, en segon lloc, la part de la colònia on les famílies treballadores tenien els habitatges i diferents serveis i equipaments.

L'espai central de la part industrial de la visita és la fàbrica. En aquest punt s'explica com s'elaborava el procés de transformació del cotó (des que es collia la planta fins que es convertia en teixit), s'engega un teler de garrot i es comenten les condicions laborals que havien de suportar els obrers de fa un segle.

A tocar de la fàbrica es poden veure, també, la resclosa, el canal que desvia l'aigua del riu Llobregat, la turbina i la màquina de vapor. Visitant aquests espais es pot entendre per què les colònies es construïen al costat del riu i com s'aprofitava l'aigua com a font d'energia.

A cinc minuts, caminant, de la fàbrica hi ha la colònia obrera, on es pot visitar un pis dels treballadors, l'escola, la biblioteca, el cinema, la sucursal de Caixa Manresa, la peixateria, les dutxes i el safareig dels vius i dels morts. Un conjunt d'espais que ens permeten mirar enrere i recordar què volia dir viure en una colònia industrial.
Durada de la visita 2 hores.

 

Font: Parc Fluvial del Llobregat (http://www.parcfluvial.cat/)

Galeria de fotos

Mapa d'ubicació

Més plans

Una escapada meravellosa pel pont de desembre.

Les millors opcions per gaudir del pont de desembre

Nomadian Travel proposa idees de viatge que inclouen vol directe, estada i activitats a la destinació perquè aprofiti al màxim les seves pròximes vacances

La plaça Major amb les seves porxades i el castell de fons

La fortalesa de Turégano, art i llegenda

Aquest monument nacional respira història, art i llegenda en una vila episcopal amb un palau, esglésies i una plaça porticada

El mercat de Tívoli a Copenaghen.

Mercats nadalencs d'Europa que no et pots perdre

El Nadal està a tocar i amb ell moltes festes i tradicions que ens transporten a la nostra infància

De:
Fins a: